Hoe Gegevens Op Schijf Te Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Schijf Te Beschermen
Hoe Gegevens Op Schijf Te Beschermen
Anonim

Verlies van gegevens van een harde schijf is een van de meest voorkomende gebeurtenissen onder pc-gebruikers. Het is beter om dergelijke overlast vooraf te voorkomen dan te proberen de verloren informatie na het verdwijnen ervan te herstellen. Het is helemaal niet moeilijk om jezelf te verzekeren en de gegevens op de schijf te beschermen, en de voordelen hiervan zijn zeer aanzienlijk.

Hoe gegevens op schijf te beschermen
Hoe gegevens op schijf te beschermen

instructies:

Stap 1

Installeer extra koeling, aangezien moderne harde schijven een zeer hoge rotatiesnelheid van de platters hebben, en dit leidt op zijn beurt tot oververhitting. Deze veiligheidsmaatregel verlengt de levensduur van de harde schijf.

Stap 2

Bewaar informatie op cd's, dvd's, flash-kaarten. Dit zal dienen als back-up. Controleer ook regelmatig de informatie op deze media, zodat deze niet verdwijnt (schijven, als ze niet periodiek worden geactiveerd, werken mogelijk niet meer).

Stap 3

Koop een ononderbroken stroomvoorziening. Het zal uw computer beschermen tegen stroomuitval die gemakkelijk het verlies van uw informatie kan veroorzaken. Ook is er bij stroomuitval voldoende tijd om uw gegevens op te slaan.

Stap 4

Defragmenteer uw schijf. Dit is vooral nodig als u uw harde schijf regelmatig laadt. Als gevolg van defragmentatie wordt alle informatie op de schijf opgesplitst in een groot aantal sectoren.

Stap 5

Installeer een gelicentieerd antivirusprogramma. Dit voorkomt dat malware uw computer aanvalt die uw informatie kan beschadigen.

Stap 6

Bescherm met wachtwoord en gegevensversleuteling. Dit zijn enkele van de eenvoudigste methoden waarmee pc-gebruikers de informatie op hun harde schijf kunnen beschermen. Wijzig hiervoor uw Windows-wachtwoord, open het menu "Start" -> "Configuratiescherm" -> "Gebruikersaccounts" en selecteer vervolgens de regel "Mijn wachtwoord wijzigen".

Aanbevolen: