Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Beschermen
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Beschermen
Video: 4 tips om je laptop optimaal te beschermen 2024, Mei
Anonim

Winchester is een vrij duur item. Maar de kosten van het vervangen van een defecte HDD zijn een kleinigheid in vergelijking met andere bijbehorende overlast. Het verlies van gegevens van de harde schijf is het grootste probleem. Zeker als de informatie belangrijk en onvervangbaar was. Memorabele foto's, creatief werk, werkplannen en -bases, studieopdrachten - dit alles wordt langdurig en moeizaam in ere hersteld. Om dergelijke overlast te voorkomen, moet u leren hoe u uw harde schijf kunt beschermen.

Hoe u uw harde schijf kunt beschermen
Hoe u uw harde schijf kunt beschermen

instructies:

Stap 1

Zorg ervoor dat u controleert of de harde schijf goed vastzit in de slede. Als de pc draait, mag de HDD niet rammelen of schudden. Trillingen worden vaak de hoofdoorzaak van het falen van platters en koppen van harde schijven. De harde schijf moet aan het rek worden vastgeschroefd.

Stap 2

Snelle harde schijven hebben de onaangename gewoonte om oververhit te raken, en frequente temperatuurschommelingen en langdurige oververhitting hebben geen positief effect op de gezondheid van het onderdeel. Om dit te voorkomen, moet u de systeemeenheid regelmatig stofvrij maken. Installeer een programma voor het meten van temperatuur, bijvoorbeeld AIDA64 of Everest en bekijk de meetwaarden. Winchester mag niet heter zijn dan 45 graden Celsius. Als de harde schijven heet worden, plaats dan een extra luchtstroom of een speciaal koelsysteem op de apparaten zelf.

Stap 3

Spanningsdalingen die periodiek optreden, zijn ook niet het handigste voor een harde schijf. Zorg allereerst voor de aanschaf van een normale voeding, krachtig genoeg om de hele pc draaiende te houden. Het is een goed idee om een ononderbroken stroomvoorziening te installeren. In het geval van een stroomstoring helpt het om de pc correct uit te schakelen en de harde schijf te ontlasten.

Stap 4

Het belangrijkste is dat u de harde schijf niet raakt, omdat dit de kop van het apparaat zal beschadigen. Als u de harde schijf uit de behuizing moet halen en verplaatsen, doe dit dan voorzichtig. Schud het apparaat in geen geval en laat het in geen geval vallen.

Aanbevolen: