Hoe U Uw Externe Harde Schijf Kunt Beschermen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Externe Harde Schijf Kunt Beschermen
Hoe U Uw Externe Harde Schijf Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Externe Harde Schijf Kunt Beschermen

Video: Hoe U Uw Externe Harde Schijf Kunt Beschermen
Video: How To Password Protect External Hard Disk / Flash Drive 2024, Mei
Anonim

Op een externe harde schijf slaan gebruikers gegevens op die persoonlijk zijn en niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. Dienovereenkomstig is er een noodzaak om een externe harde schijf te beschermen. De beste optie is om een wachtwoord op de media in te stellen met behulp van het Cryptainer-coderingsprogramma.

Hoe u uw externe harde schijf kunt beschermen
Hoe u uw externe harde schijf kunt beschermen

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - externe harde schijf;
  • - het internet;
  • - browser;
  • - Cryptainer-programma.

instructies:

Stap 1

Start uw browser en ga naar de zoekpagina. U kunt het downloaden van de officiële website van de fabrikant van deze software www.cypherix.com. Installeer het programma op een lokale schijf op uw computer, namelijk in de systeemmap

Stap 2

Open het programma. Er verschijnt automatisch een venster voor het invoeren van basisinstellingen. Specificeer de locatie op de harde schijf voor de speciale versleutelde container, de toegewezen geheugengrootte en stel het wachtwoord voor de container in. U moet geen eenvoudig wachtwoord instellen, omdat dit de efficiëntie van het gebruik van het programma vermindert. Probeer een combinatie van cijfers en letters te kiezen die niets betekenen, dat wil zeggen, ze zijn niet geassocieerd met woorden of datums.

Stap 3

Lees de help over het werken met het beschermingsprogramma - het wordt weergegeven in de vorm van berichten op het programmascherm. Het beschrijft hoe het werkt en geeft advies over het opzetten van een goede gegevensbescherming. Klik op de knop Laden en selecteer de gegevens die u wilt beschermen. Het programma zal vragen naar hun locatie, evenals u vragen om een wachtwoord in te stellen en een coderingsmethode te selecteren. Als resultaat van de werking van het programma zal een versleutelde container verschijnen.

Stap 4

Als u een container moet openen op een computer die geen Cryptainer heeft, zal het hulpprogramma DecypherIT u helpen. U moet echter hoe dan ook het wachtwoord invoeren om toegang te krijgen tot de gegevens, namelijk de bescherming van gegevens tegen vreemden. Over het algemeen kunnen we zeggen dat het beschermen van elke externe harde schijf niet moeilijk is, evenals alle informatie, maar antivirussoftware moet ook op de computer worden geïnstalleerd.

Aanbevolen: