Hoe Gegevens Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe Gegevens Op Een Harde Schijf Te Herstellen
Hoe Gegevens Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Harde Schijf Te Herstellen

Video: Hoe Gegevens Op Een Harde Schijf Te Herstellen
Video: Harde schijf gevallen of kapot – Hard disk Recovery - Hoe kun je een harde schijf herstellen? 2024, Mei
Anonim

In de meeste gevallen kunnen gegevens die per ongeluk van de harde schijf zijn verwijderd, worden hersteld. Om dit te doen, moet u een bepaalde reeks acties volgen en speciale programma's gebruiken.

Hoe gegevens op een harde schijf te herstellen
Hoe gegevens op een harde schijf te herstellen

instructies:

Stap 1

Allereerst, bij het detecteren van het verlies van noodzakelijke bestanden, sluit het schrijven uit naar de schijf waarvan u per ongeluk informatie hebt verwijderd. Dit vergroot de kans op herstel, aangezien de bestanden nog niet fysiek zijn verwijderd, maar alleen hun headers zijn gewist, zodat er nieuwe informatie voor in de plaats kan worden geschreven. Download daarna elk hulpprogramma voor het herstellen van verwijderde bestanden. Voor thuisgebruik kunt u een gratis programma genaamd Recuva gebruiken, dat u kunt downloaden van https://biblprog.org.ua/ru/Recuva/. Installeer het op uw computer

Stap 2

Start de procedure voor het herstellen van bestanden. Selecteer in het hoofdvenster van het programma het te analyseren gebied (in ons geval de harde schijf of de aparte map) en klik op de knop "Scannen". Na de scanprocedure zal het programma een lijst weergeven van alle bestanden die beschikbaar zijn voor herstel, inclusief informatie over de mogelijke waarschijnlijkheid om elk specifiek bestand te herstellen. Bovendien bepaalt het programma de naam van het bestand, de grootte, de voormalige locatie en de datum van de laatste wijziging. Afhankelijk van de instellingen kan het programma verwijderde systeem- en verborgen bestanden weergeven, evenals bestanden met een grootte van nul. Zoek de bestanden die moeten worden hersteld, selecteer ze en klik op de knop "Herstellen".

Stap 3

Om gegevens te herstellen die lang geleden zijn verwijderd of om informatie te herstellen die is opgeslagen op een schijf die is geformatteerd, moet u betaalde software voor gegevensherstel gebruiken of contact opnemen met bedrijven die speciale apparatuur hebben om verwijderde bestanden te herstellen.

Aanbevolen: