Hoe De Kleur Van Een Pixel Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe De Kleur Van Een Pixel Te Bepalen
Hoe De Kleur Van Een Pixel Te Bepalen

Video: Hoe De Kleur Van Een Pixel Te Bepalen

Video: Hoe De Kleur Van Een Pixel Te Bepalen
Video: Wat Is De Resolutie Van Het Oog? 2024, Mei
Anonim

Bij het maken van nieuwe versies van sjablonen voor websites, moet de lay-outontwerper voortdurend zoeken naar tinten die hij nog niet eerder heeft gebruikt. Hij zoekt vaak naar nieuwe kleuren van zijn concurrenten. Om dergelijke mensen te helpen, zijn er speciale programma's gemaakt om niet veel tijd te besteden aan het selecteren van een vergelijkbare kleur.

Hoe de kleur van een pixel te bepalen
Hoe de kleur van een pixel te bepalen

Noodzakelijk

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Zeker, veel mensen zijn Photoshop tegengekomen en weten dat dit hulpprogramma geen strikte grenzen in creativiteit oplegt aan een ontwerper of lay-outontwerper. En nu zal ze helpen bij het oplossen van dit probleem. Na de installatie moet u het starten en minimaliseren, omdat: in eerste instantie moet u een momentopname krijgen van de site of afbeelding, waarvan u de kleurnaam wilt weten.

Stap 2

Open het testobject bijvoorbeeld in een browser. Zoek de knop Print Screen (PrtSc) op uw toetsenbord en druk erop. Hierbij maakt het systeem een foto en slaat deze op het klembord op. Nu hoeft u er alleen nog maar een afbeelding van in te voegen.

Stap 3

Om de afbeelding in te voegen, herstelt u het Photoshop-hulpprogrammavenster. Klik op het bovenste menu Bestand en selecteer Nieuw of druk op Ctrl + N. In het geopende venster selecteert u Klembord in de vervolgkeuzelijst en klikt u op OK.

Stap 4

Er verschijnt een blanco vel met een nieuwe afbeelding voor je. Klik op het bovenste menu Bewerken en selecteer Plakken. Een leeg bestand zal uw bureaubladafbeelding vullen (screenshot). Om de gewenste kleur te markeren, zoomt u in op de afbeelding door deze te schalen, gebruikt u de toetsen "+" (verhogen) en "-" (verlagen). U kunt ook schalen door de schuifregelaar op de navigatiebalk (in de rechterbovenhoek van het programmavenster) te verplaatsen.

Stap 5

Gebruik nu de "pipet" uit de werkbalk, richt deze op de gewenste kleur en klik met de linkermuisknop. Om de kleur die u uit het monster hebt genomen nauwkeurig te bepalen, klikt u op de resulterende kleur die op de werkbalk wordt weergegeven. In het geopende venster kunt u niet alleen de naam van de kleur achterhalen, maar ook de code kopiëren, die voor alle grafische editors hetzelfde is.

Stap 6

Opgemerkt moet worden dat het helemaal niet nodig is om de waarden in de RGB- of CMYK-schaal te onthouden of te kopiëren - het is voldoende om de waarde na het # -teken te kopiëren, bijvoorbeeld #cccccc (zwarte kleur).

Aanbevolen: