Hoe Verander Je De Kleur Van Een Link

Inhoudsopgave:

Hoe Verander Je De Kleur Van Een Link
Hoe Verander Je De Kleur Van Een Link

Video: Hoe Verander Je De Kleur Van Een Link

Video: Hoe Verander Je De Kleur Van Een Link
Video: URL / STATUS-bar van kleur veranderen HTML | Tips u0026 Trucs 2024, Mei
Anonim

Een webmaster van beroep moet het uiterlijk van internetpagina's bewerken. Soms moet u verschillende elementen wijzigen: pagina-achtergrond, lettergrootte en kleur, locatie van informatieblokken en nog veel meer. Soms is het ook nodig om de kleur van een link op de pagina te wijzigen.

Hoe verander je de kleur van een link
Hoe verander je de kleur van een link

Noodzakelijk

Dreamweaver-software

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om het kleurenschema van links te wijzigen. Deze twee methoden zijn afhankelijk van het bestand waarin de linkkleur is ingesteld. Het is ofwel het html-document zelf of een extra CSS-stylesheetbestand. Maar hier moet u onthouden dat als u de kleur van alle links moet wijzigen, u natuurlijk het stijlblad zelf moet bewerken. Omdat het meestal algemene regels voorschrijft voor het weergeven van alle elementen op de pagina. En als u slechts één link wilt wijzigen, dan is het beter om de linkkleur in het html-document zelf aan te passen. In het laatste geval zijn de fixes niet van invloed op alle links, maar slechts op één.

Stap 2

Open je pagina in een van de html-editors. Zoek de volgende regel in de code, die in de afbeelding wordt weergegeven. In deze regel ziet u het volgende opschrift: "color: # 800000". Waarbij "kleur" een waarde is die de kleureigenschappen aangeeft en "# 800000" een numerieke waarde is voor de linkkleur. Om het te wijzigen, moet u andere nummers invoeren.

Stap 3

De numerieke waarde is te vinden in speciale kleurentabellen. Een van deze kleuren is te zien op de afbeelding. Sla de wijzigingen op en de kleur van de link verandert.

Aanbevolen: