Kleur Bepalen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Kleur Bepalen In Photoshop
Kleur Bepalen In Photoshop

Video: Kleur Bepalen In Photoshop

Video: Kleur Bepalen In Photoshop
Video: Selecteren op basis van kleur (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

In de grafische editor Adobe Photoshop zijn er tools waarmee je de kleur op elk willekeurig punt in de geladen afbeelding kunt bepalen. Het meetresultaat kan zowel numeriek als als referentiekleur voor elk tekengereedschap worden verkregen. De omgekeerde bewerking is ook mogelijk - als u de numerieke uitdrukking van een kleurtint kent, kunt u deze instellen als de huidige werkkleur.

Kleur bepalen in Photoshop
Kleur bepalen in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Als u ergens in een bestaande afbeelding een kleur moet definiëren, laadt u deze eerst in de editor. Om dit te doen, is er een dialoogvenster dat wordt opgeroepen door de sneltoets Ctrl + O - met zijn hulp moet u een afbeeldingsbestand op uw computer vinden, het selecteren en op de knop "Openen" klikken.

Stap 2

Als u op een bepaald punt op het beeldscherm de kleur moet bepalen, laadt u een kopie van de afbeelding van het scherm in Photoshop. Het is heel eenvoudig om dit te doen - druk op Print Screen op het toetsenbord, schakel over naar het grafische editorvenster, druk op Ctrl + N, vervolgens op Enter en Ctrl + V.

Stap 3

Nadat de afbeelding op de een of andere manier in Photoshop is geopend, schakelt u het gereedschap Pipet in - druk op de toets met de Engelse letter I. U kunt dit doen door op het bijbehorende pictogram op de werkbalk van de grafische editor te klikken.

Stap 4

Beweeg de muisaanwijzer over het gewenste punt van de afbeelding. Als u de kleur van een klein element moet bepalen, vergroot u de afbeelding - druk het vereiste aantal keren op de Ctrl- en Plus-toetsen. Wanneer u terug moet naar de normale grootte, gebruikt u de combinatie Ctrl + alt="Image" + 0.

Stap 5

Druk op de linkermuisknop - de grafische editor bepaalt de schaduw op het cursorpunt en stelt deze in als werkkleur. Als u het resultaat in numerieke weergave wilt krijgen, opent u de kleurenkiezer - klik op het pictogram van twee elkaar kruisende vierkanten onder aan de werkbalk. Selecteer in het geopende venster een van de numerieke weergaven. De samenstellende elementen van de kleurdecompositie in RGB- en CMYK-coderingen worden hier gemarkeerd met de bijbehorende letters, en de hexadecimale code wordt in het veld bij het hekje #-pictogram onderaan het venster geplaatst.

Stap 6

Als u de tegenovergestelde bewerking moet uitvoeren, d.w.z. stel de werkkleur in op een bekende numerieke weergave, gebruik hetzelfde palet. Componenten van RGB- en CMYK-coderingen moeten handmatig worden getypt en de hexadecimale code kan in de bron worden gekopieerd en in het overeenkomstige veld van het palet worden geplakt. De kleur wordt ingesteld wanneer u op de knop OK klikt.

Aanbevolen: