Hoe De Descriptor Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Descriptor Te Achterhalen?
Hoe De Descriptor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Descriptor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Descriptor Te Achterhalen?
Video: File Descriptors Explained 2024, April
Anonim

Een vensterhandvat, of vensterhandvat, is een specifieke identificatie die door het besturingssysteem aan een venster wordt uitgegeven tijdens het maken ervan. Als u om de een of andere reden de systeemhandle van een venster moet weten (bijvoorbeeld bij het schrijven van een toepassing), kunt u dit doen met behulp van het HWND-programma.

Hoe de descriptor te achterhalen?
Hoe de descriptor te achterhalen?

Noodzakelijk

HWND-programma

instructies:

Stap 1

Vind deze toepassing via zoekmachines op internet en download deze naar uw computer. Dit programma is een gratis applicatie ontwikkeld door de programmeur Pavel Lesnikov. Voordat u het archief met het programma uitpakt, controleert u de gedownloade gegevens met antivirussoftware. Pak het archief uit met het programma. Voer het hulpprogramma uit door te dubbelklikken op het bestand WHD.exe. Het programmavenster heeft een eenvoudige interface: bedieningselementen en een veld voor het weergeven van descriptors. Als je geen archiver hebt, download dan een programma met de naam Win Rar van internet.

Stap 2

Zet het keuzerondje op de positie "Van venster onder cursor" en druk op CapsLock op uw toetsenbord. Na deze bewerking verschijnen de identifiers van alle vensters waar de muiscursor overheen gaat automatisch in het descriptor-uitvoerveld. Om deze procedure uit te schakelen, klikt u nogmaals op CapsLock. Voer de vensterklasse in waarvan u de handle wilt weten.

Stap 3

Klik op de knop "OK" en de vereiste identificatie verschijnt in het onderstaande veld. Om het programmavenster te sluiten, klikt u op het kruisje in de rechterbovenhoek. Ga naar de site https://vokinsel.dviger.com om contact op te nemen met de ontwikkelaar van het programma. U kunt er realtime advies krijgen en informatie krijgen over de beschikbaarheid van nieuwe softwareversies.

Stap 4

Dit hulpprogramma vereist geen installatie en is zeer eenvoudig te gebruiken. De op deze manier verkregen venster-ID's kunnen verder worden gebruikt in andere toepassingen om toegang te krijgen tot vensters van Windows-services en vensters van actieve programma's. Als u niet weet hoe u dergelijke programma's moet gebruiken, lees dan de help. In de regel beschrijven ontwikkelaars de basisprincipes van het werken met programma's.

Aanbevolen: