Hoe U Uw Eigen Lettertype Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Eigen Lettertype Kunt Maken
Hoe U Uw Eigen Lettertype Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Lettertype Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Lettertype Kunt Maken
Video: Simpel je eigen lettertype maken! 2024, April
Anonim

Zelf gemaakte lettertypen kunnen handig zijn bij het werken met grafische hulpprogramma's en allerlei soorten kantoorsuites, maar ook bij het maken van websites en verschillende ontwerpthema's. Om een lettertype te maken, kunt u gespecialiseerde programma's of onlinediensten gebruiken.

Hoe u uw eigen lettertype kunt maken
Hoe u uw eigen lettertype kunt maken

instructies:

Stap 1

Een van de gemakkelijkste services voor beginners om lettertypen te maken, is de Fontstruct-bron. Het is helemaal gratis en vereist alleen registratie van de gebruiker. Ga naar de servicewebsite en registreer een account met de knop Nu starten op de hoofdpagina.

Stap 2

Na registratie ziet u een interface voor het werken met lettertypen. Aan de linkerkant van het venster ziet u penselen voor het tekenen van omtreklijnen van letters. Hier bevindt zich ook de werkbalk. In het centrale deel ziet u een tekengebied. Met het geselecteerde penseel kunt u het geselecteerde symbool onder in het venster schilderen. U kunt een verkeerd getekende letter wissen met een gum en u kunt met een potlood op het gewenste element schilderen.

Stap 3

Na het voltooien van het werk aan het lettertype, kunt u het downloaden en delen in het publieke domein. U kunt ook het werk van andere ontwerpers uploaden en gebruiken in uw projecten. Alle gedownloade tekensets hebben de extensie ttf.

Stap 4

Een van de desktopsoftware voor ontwerpers is de Font Creator-applicatie. Installeer het programma door het te downloaden van de site van de ontwikkelaar en de instructies op het scherm te volgen.

Stap 5

Open het hulpprogramma. Selecteer in het nieuwe venster de sectie Bestand - Nieuw lettertype om een nieuw lettertype te maken. Geef een naam aan de toekomstige tekenset. U ziet een paneel waar Engelse letters worden gepresenteerd.

Stap 6

Om het Russische lettertype in te schakelen, ga naar Invoegen - Tekens. Selecteer in de regel Lettertypen Arial of Times New Roman en zoek vervolgens Russische letters met de knop Blokkeren. Kijk naar de index van de eerste en laatste letters en voer de gegeven waarde in het veld Deze tekens toevoegen in, gescheiden door een koppelteken. Dus als de letter A de index $ 0410 had, en I - $ 044F, moet u de waarde $ 0410- $ 044F invoeren.

Stap 7

Teken uw eigen letters die u in het lettertype wilt gebruiken met een grafische editor. Laad gezichtsgegevens met behulp van het gedeelte Afbeelding importeren voor elk weergegeven teken. Pas de grootte en kleur van een tekenset of een specifieke letter aan via het gedeelte Drempel en andere parameters in het toepassingsvenster.

Stap 8

Pas de positie van de ene letter ten opzichte van de andere aan met behulp van de werkbalk door op een van de letters te klikken waarvan u de positie wilt aanpassen. Pas de parameters van alle symbolen aan en sla het resultaat van uw werk op met behulp van het menu Bestand - Opslaan als. Je eigen lettertype is gemaakt.

Aanbevolen: