Hoe U Uw Eigen Linux-distributie Kunt Maken

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Eigen Linux-distributie Kunt Maken
Hoe U Uw Eigen Linux-distributie Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Linux-distributie Kunt Maken

Video: Hoe U Uw Eigen Linux-distributie Kunt Maken
Video: 01 - Hoe kom je aan Linux? 2024, Mei
Anonim

Linux-systemen staan bekend als open source. Elke gebruiker die niet tevreden is met iets in een bepaalde distributiekit kan zelfstandig zijn eigen systeempakket samenstellen en aanpassen aan zijn eigen wensen. U kunt kant-en-klare oplossingen gebruiken, of u kunt zelfstandig het meest functionele systeem samenstellen.

Hoe u uw eigen Linux-distributie kunt maken
Hoe u uw eigen Linux-distributie kunt maken

Noodzakelijk

  • - APtonCD of Ubuntu-aanpassingskit;
  • - Gentoo;

instructies:

Stap 1

Het volledig en onafhankelijk samenstellen van een Linux-distributie duurt vrij lang en is een vrij ingewikkeld proces, maar alleen in dit geval is het mogelijk om het meest geschikte systeem voor de vereisten te creëren. Neem alle benodigde kernelbronnen en -pakketten die je nodig hebt om verbinding te maken, en compileer het allemaal één voor één. Tijdens het compileren moet u zelf enkele programma's en bibliotheken bewerken. Uitstekende kennis van de systeemarchitectuur en basiskennis van programmeertalen is vereist, anders mislukt zo'n assembly.

Stap 2

Om uw eigen, meest functionele en op maat gemaakte systeempakket voor uw persoonlijke behoeften samen te stellen, is de Gentoo-distributiekit geschikt. Het wordt geleverd zonder installatieprogramma en als broncode. Sluit eerst de Portage-structuur aan en maak vervolgens de juiste instellingen, die worden beschreven op de officiële website van het systeem in het gedeelte Handboek, net als alle andere instellingen. Deze methode is ook niet geschikt voor beginners.

Stap 3

Om een distributie te maken, kunt u de juiste programma's gebruiken, zoals APtonCD of Ubuntu Customization Kit. Beide hulpprogramma's verwerken opstartbare schijven of ISO-images van een bestaand systeem en kunnen een specifiek pakket toevoegen of verwijderen. Alle acties kunnen worden uitgevoerd door een beginner die de systeemarchitectuur nog lang niet kent.

Stap 4

Er zijn online diensten om het systeem in elkaar te zetten. Ga naar de site van zo'n constructor en selecteer de opties en pakketten die je nodig hebt, waarna je een ISO-opstartschijf ontvangt, waarvan het gewicht niet meer dan 30 megabyte is. Alle pakketten worden tijdens de installatie van internet gedownload. Voor systemen op basis van OpenSUSE is er een aparte SUSE Studio-portal, die vrij snel, functioneel en handig is.

Aanbevolen: