Hoe Het Pc-geheugen Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Pc-geheugen Te Vergroten
Hoe Het Pc-geheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Pc-geheugen Te Vergroten

Video: Hoe Het Pc-geheugen Te Vergroten
Video: Hoe hoog geheugen / RAM-gebruik in Windows 10 te repareren 2024, Mei
Anonim

Gebrek aan ruimte op de harde schijf en RAM in een computer is het grootste probleem van alle eigenaren van relatief oude pc's. Het is niet moeilijk om beide soorten geheugen te vergroten. Maar dit vereist bepaalde financiële investeringen.

Hoe het pc-geheugen te vergroten
Hoe het pc-geheugen te vergroten

instructies:

Stap 1

Laten we eerst de harde schijf behandelen. Deze situatie kent twee ontwikkelingspaden: of u koopt een nieuwe harde schijf die de oude vervangt, of u installeert beide harde schijven tegelijkertijd.

Stap 2

Controleer, voordat u een nieuwe harde schijf aanschaft, de specificaties van de bestaande. Let op het type aansluiting van de harde schijf op het moederbord. Dit kunnen IDE- en SATA-poorten zijn. Merk op dat een nieuwe IDE-harde schijf kan worden aangesloten op de lintkabel naar het dvd-station. Het feit is dat in de overgangsmodellen van moederborden beide bovenstaande connectoren worden gebruikt.

Stap 3

Besluit je de harde schijf volledig te vervangen, dan zul je het besturingssysteem op een nieuwe harde schijf moeten installeren. Als u beide schijven wilt gebruiken, hoeft u alleen de tweede harde schijf op het moederbord aan te sluiten en de opstartprioriteit vanaf de eerste harde schijf in het BIOS in te stellen.

Stap 4

Laten we nu onze aandacht richten op RAM. Alles is hier veel ingewikkelder. Eerst moet u weten welk type geheugen wordt ondersteund: DIMM, DDR1, 2 of 3. Ten tweede moet u de specificaties van het moederbord onderzoeken. Ontdek de maximale hoeveelheid geheugen die het aankan. Let op de kloksnelheid van de geheugenkaarten.

Stap 5

Overweeg een andere belangrijke parameter: de mogelijkheden van het besturingssysteem. Het feit is dat Windows XP niet meer dan 3 GB RAM ondersteunt, dus het is gewoon onredelijk om twee 2 GB-sticks te installeren. De situatie is vergelijkbaar met de 32-bits versie van het Windows 7-besturingssysteem.

Stap 6

Als u van plan bent nieuwe boards te kopen en oude uit te schakelen, raden we u aan vergelijkbare modellen te gebruiken. Het komt erop neer dat een paar van twee XGB-kaarten 20% sneller zal werken dan een enkel 2XGB-bord. Kies de optie die bij je past en installeer de borden in speciale connectoren op het moederbord. Uiteraard moeten alle handelingen voor het vervangen van apparaten worden uitgevoerd met de computer uitgeschakeld.

Aanbevolen: