Hoe Het Lettertype Op De Monitor Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Op De Monitor Te Vergroten
Hoe Het Lettertype Op De Monitor Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op De Monitor Te Vergroten

Video: How to Make Text Larger on a Mac | Mac Basics 2022, December
Anonim

De grootte van het punt op de monitor, oftewel de lettergrootte, kan worden vergroot als u slechtziend bent en te dicht voor het beeldscherm moet zitten of naar de omtrek van de letters moet kijken. Om te voorkomen dat uw ogen vermoeid raken, moet u de lettergrootte vergroten.

Hoe het lettertype op de monitor te vergroten
Hoe het lettertype op de monitor te vergroten

instructies:

Stap 1

U kunt de lettergrootte op het scherm op deze manier vergroten in versies van Windows vanaf releases na 2005: Microsoft Windows Vista, Windows Server 2008 en Windows 7. Dus om de grootte van het systeemlettertype te vergroten, moet u de " percentage" in Windows-personalisatie. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op het bureaublad en selecteer het laatste item "Personalisatie" in het contextmenu. Klik in het venster dat verschijnt op de link "Scherm" in de linkerkolom. Het venster Schermleesgemak wordt geopend. Stel de indicator "Gemiddeld - 125%" in en klik op de knop "Toepassen". U ziet een venster met een waarschuwing. Het zal u informeren dat u moet uitloggen om de parameters van kracht te laten worden. Klik hiervoor op "Nu afmelden" en voer Windows opnieuw in onder uw account. Het systeemlettertype wordt met 1/4 verhoogd.

Stap 2

Aan de linkerkant van de kolom, tegenover het percentage van de lettergrootte, ziet u mogelijk ook de link "Andere lettergrootte (Dots per inch)". Klik op de link om een ​​willekeurig percentage van de grootte in te stellen van 100% tot 200% in stappen van 1%.

Stap 3

Door de methode te gebruiken om de procentuele puntgrootte van een lettertype te wijzigen, vergroot u alleen het lettertype zelf, niet de Windows-elementen. Om het formaat van alle elementen te wijzigen - lettertypen, snelkoppelingen, panelen, enz., moet u de schermresolutie wijzigen. Om dit te doen, klikt u op dezelfde plaats in de "Beeldscherminstellingen" op de link "Beeldscherminstellingen configureren". U gaat naar het venster "Schermresolutie". U ziet een vervolgkeuzelijst met een schuifregelaar, door te bewegen waarmee u de schermresolutie wijzigt. De resolutie gemarkeerd met het woord "Aanbevolen" is het maximum. Indien geselecteerd, zullen alle lettertypen en Windows-elementen zo klein mogelijk zijn. De laagste resolutie, meestal 800x600, vergroot de virtuele pixelgrootte en daarmee de lettergrootte op het scherm.

Populair per onderwerp