Hoe Het Lettertype Op Het Scherm Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Lettertype Op Het Scherm Te Vergroten
Hoe Het Lettertype Op Het Scherm Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op Het Scherm Te Vergroten

Video: Hoe Het Lettertype Op Het Scherm Te Vergroten
Video: Windows 10 beter leesbaar 1 - tekst of alles vergroten 2024, April
Anonim

Er zijn veel manieren om het lettertype op een computerscherm te vergroten. De keuze van de methode hangt af van uw besturingssysteem en van het feit of u het lettertype van een bepaald programma of alle vensters van de computer die wordt gestart wilt vergroten.

Hoe het lettertype op het scherm te vergroten
Hoe het lettertype op het scherm te vergroten

instructies:

Stap 1

Gebruik een vergrootglas om het lettertype van specifieke delen van het scherm te vergroten. Om dit te doen, klikt u op de knop "Start" op de taakbalk, in het hoofdmenu dat wordt geopend, gaat u naar "Programma's", vervolgens "Standaard" en het submenu "Toegankelijkheid" - "Vergrootglas". Bovenin het scherm verschijnt een programmavenster, dat in een vergrote versie een deel van het scherm bij de muisaanwijzer laat zien. Beweeg de muis in de buurt van het gewenste gebied van de tekst om er een groter lettertype voor te maken.

Stap 2

Vergroot de lettergrootte op het scherm voor alle vensters van het besturingssysteem Windows XP. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad. Selecteer het item "Eigenschappen" in het verschenen contextmenu. Ga in het venster met scherminstellingen dat wordt geopend naar het tabblad "Vormgeving", onderaan dit venster opent u de lijst naast de tekst van de lettergrootte. Er zijn drie opties om uit te kiezen: normaal, groot, enorm. Selecteer de optie die bij u past, klik op de knop "Toepassen".

Stap 3

Om de lettergroottes in afzonderlijke elementen van het Windows-venster te wijzigen, gaat u naar het tabblad "Vormgeving" van de weergave-eigenschappen, klikt u op de knop "Geavanceerd". Klik op het vensterelement waarvan u het lettertype wilt wijzigen op het scherm, de opmaakinstellingen voor dit element verschijnen onderaan. Selecteer de gewenste lettergrootte. Met deze methode kunt u handmatig de lettergroottes aanpassen die u op het scherm nodig hebt.

Stap 4

Verhoog het lettertype op het scherm in Windows 7. Klik op de knop "Start", selecteer de optie "Configuratiescherm", selecteer vervolgens het submenu "Vormgeving en persoonlijke instellingen" en vervolgens het item "Personalisatie".

Stap 5

Selecteer aan de linkerkant van het venster de opdracht Lettergrootte wijzigen. Om deze instellingen te wijzigen, moet u een beheerderswachtwoord invoeren. Om de lettergrootte te vergroten, klikt u op de knop "Grote schaal" (150%) en vervolgens op "OK". Om deze schaal te gebruiken, moet de monitor een resolutie van minimaal 1200 x 900 pixels ondersteunen.

Aanbevolen: