Hoe Het Aantal Tekens Te Bepalen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Tekens Te Bepalen
Hoe Het Aantal Tekens Te Bepalen

Video: Hoe Het Aantal Tekens Te Bepalen

Video: Hoe Het Aantal Tekens Te Bepalen
Video: Ontbinden in factoren - Hoe werkt de product-som-methode? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om te gaan met het tellen van karakters in een elektronische tekst, copywriters, journalisten, lay-outontwerpers, studenten filologie. Er zijn verschillende manieren om het aantal tekens in tekstmateriaal met of zonder spaties te bepalen.

Hoe het aantal tekens te bepalen
Hoe het aantal tekens te bepalen

instructies:

Stap 1

De eerste methode is om Word te gebruiken vanuit de Microsoft Office-suite. Als dit pakket op uw computer is geïnstalleerd, kunt u het gebruiken om het aantal tekens en woorden in de tekst te tellen Start Microsoft Word 2010 en plak de tekst erin of selecteer de gewenste tekst met de linkermuisknop. Zoek in de statusbalk onder aan het scherm naar het veld Aantal woorden. Als er geen dergelijk veld op de statusbalk staat, klik dan met de rechtermuisknop op de regel en vink in het contextmenu dat verschijnt het vakje aan naast de parameter "Aantal woorden". Klik op het veld "Aantal woorden" om de statistieken weer te geven. Informatie over het document verschijnt in een klein venster: het aantal pagina's, woorden, alinea's. Hier ziet u ook een indicator van het aantal tekens met en zonder spaties.

Stap 2

In vroege edities van MS Word, bijvoorbeeld 2003 en 2007, worden deze statistieken niet vanuit de statusbalk opgeroepen, maar vanuit het hoofdmenu van het programma. Zoek in het hoofdmenu bovenaan de pagina van een geopend document het gedeelte "Service" en open de vervolgkeuzelijst met de linkermuisknop. Selecteer Statistieken in de lijst om het aantal tekens in de tekst te zien.

Stap 3

Als u geen Microsoft Office op uw computer hebt geïnstalleerd, gebruik dan speciale internetdiensten. De ZnakoSchitalka-service kan, naast het gebruikelijke tellen van tekens, tekens converteren naar kleine letters, dubbele spaties verwijderen en SEO-analyse uitvoeren om trefwoorden te bepalen. Plak de tekst in een speciaal venster en klik op de knop "Berekenen". "ZnakoSchitalka" bevindt zich op

Stap 4

Een ander hulpmiddel, de eenvoudigste, die geen onnodige functies uitvoert, maar alleen tekens met en zonder spaties telt, is een van de MainSpy-services die zich op de link bevinden: https://mainspy.ru/kolichesvo_simvolov. Voer de gewenste tekst in het speciale venster in en klik op de knop "Berekenen" om het resultaat te zien.

Aanbevolen: