Hoe Het Aantal Woorden Te Tellen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Aantal Woorden Te Tellen
Hoe Het Aantal Woorden Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Woorden Te Tellen

Video: Hoe Het Aantal Woorden Te Tellen
Video: Aantal woorden in MS Word document tellen (in 30 seconden) 2024, April
Anonim

In de regel moeten alle soorten journalisten, schrijvers en hun redacteuren het aantal woorden in teksten tellen. De laatste tijd heeft dit probleem echter, vooral dankzij internet, de aandacht getrokken van een toenemend aantal mensen die niets met deze beroepen te maken hebben. Velen proberen zichzelf uit als copywriters, rewriters, contentmanagers, zoekmachine-optimizers en andere webwerkers met betrekking tot de tekstinhoud van webpagina's.

Hoe het aantal woorden te tellen
Hoe het aantal woorden te tellen

instructies:

Stap 1

Gebruik de statistische kracht van teksteditors om het aantal woorden in een tekst te tellen. In Microsoft Word 2007 met standaardinstellingen wordt bijvoorbeeld het totale aantal woorden van het gehele geopende document weergegeven in de statusbalk linksonder in het venster. Als u het aantal woorden in een alinea of een willekeurig deel van de tekst wilt weten, selecteert u gewoon het gewenste blok en het aantal woorden in het geselecteerde blok wordt toegevoegd (door middel van een breuk) vóór het totale aantal woorden in de statusbalk. Als u op dit nummer klikt, opent Word een venster met meer gedetailleerde statistieken, waarin het aantal regels, alinea's, bladen, tekens (inclusief spaties en zonder) en pagina's wordt weergegeven. In eerdere versies van de editor was toegang tot statistieken geplaatst in het gedeelte "Extra" van het editormenu. Het bijbehorende item heette "Statistieken".

Stap 2

Bepaal het aantal spaties in de tekst als uw teksteditor het aantal woorden niet kan tellen, maar tijdens het vervangen van tekens, toont het het aantal gemaakte vervangingen. Het aantal spaties moet verschillen van het aantal woorden per eenheid. U kunt de functie "Alles vervangen" selecteren en deze gebruiken om alle spaties in de tekst te vervangen door een ander teken. Nadat de bewerking is voltooid, toont de editor het aantal gemaakte vervangingen, op basis waarvan u het aantal woorden bepaalt door er één toe te voegen. Maak vervolgens de aangebrachte wijzigingen ongedaan om de tekst terug te brengen naar zijn oorspronkelijke uiterlijk.

Stap 3

Gebruik online woordentellingsservices als u geen teksteditor heeft. De berekeningsprocedure komt in dit geval er in de regel op neer dat u de tekst in het juiste veld van het formulier op de site moet invoeren en op de knop moet klikken. Bijvoorbeeld op de site https://allcalc.ru/node/296 plak de eerder gekopieerde tekst in de linkermarge en klik op de knop "Woorden tellen". Het resultaat is direct zichtbaar - het verschijnt in het rechterveld. Naast het totaal aantal woorden wordt daar ook het aantal unieke woorden weergegeven en wordt er een tabel getoond met alle woorden in de tekst en hoe vaak elk woord voorkomt. Het veld "Totaal aantal tekens in woorden" geeft het aantal tekens in de tekst aan.

Aanbevolen: