Een Schijf Op Een Computer Opschonen

Inhoudsopgave:

Een Schijf Op Een Computer Opschonen
Een Schijf Op Een Computer Opschonen

Video: Een Schijf Op Een Computer Opschonen

Video: Een Schijf Op Een Computer Opschonen
Video: Schijfopruiming Windows 10 - How to (Consumentenbond) 2024, April
Anonim

U kunt de harde schijf van uw computer opschonen met systeemtoepassingen en hulpprogramma's. Hiermee kunt u automatisch tijdelijke bestanden verwijderen, handmatig onnodige gegevens verwijderen en ook alle informatie volledig wissen - de keuze is aan u. Sommige typen externe schijven - flashdrives, diskettes, externe harde schijven - kunnen ook op deze manier worden schoongemaakt, terwijl andere - cd / dvd-schijven - het gebruik van extra programma's vereisen.

Een schijf op een computer opschonen
Een schijf op een computer opschonen

instructies:

Stap 1

Als u een schijfvolume moet wissen van tijdelijke bestanden die niet door het besturingssysteem en de toepassingsprogramma's worden gebruikt, opent u het eigenschappenvenster van deze schijf. Start hiervoor de "Verkenner", klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het gewenste object en selecteer de regel "Eigenschappen" in het contextmenu.

Stap 2

Op het tabblad Eigenschappen, naast de grafiek met vrije en gebruikte ruimte, is er een knop Schijfopruiming - klik erop. Er verschijnt een waarschuwing op het scherm dat het enkele minuten kan duren voordat de lijst met onnodige bestanden is samengesteld. Wacht tot het systeemprogramma klaar is met draaien.

Stap 3

In de lijst met bestanden die op het tabblad "Schijfopruiming" van het venster dat verschijnt nadat het proces is voltooid, vinkt u de vakjes aan naast de groepen bestanden die u niet erg vindt. Door elke regel te markeren, kunt u een uitleg lezen over het doel van deze groep bestanden. Start het reinigingsproces door op de OK-knop te drukken.

Stap 4

In hetzelfde venster is er nog een tabblad - "Geavanceerd". Het is verdeeld in twee secties en elk heeft een knop "Wissen". Klik op de bovenste als u de lijst met geïnstalleerde applicaties wilt openen en schijfruimte wilt vrijmaken door enkele ervan te verwijderen. Gebruik de onderste om toegang te krijgen tot de lijst met opgeslagen herstelpunten - het verwijderen van oude en ongebruikte herstelpunten kan ook de vrije schijfruimte vergroten.

Stap 5

Als u een totale schijfopruiming van alle bestanden nodig heeft, selecteert u de opdracht "Formatteren" door met de rechtermuisknop op het pictogram van de gewenste schijf in het venster "Verkenner" te klikken. Met deze opdracht wordt het venster met bewerkingsinstellingen weergegeven. Daarin kunt u het type bestandssysteem en de grootte van het cluster kiezen, het volumelabel instellen en ook kiezen voor snelle formattering of lange, maar grondigere gegevensvernietiging. De procedure wordt gestart door op de knop "Start" te drukken.

Aanbevolen: