Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Opschonen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Opschonen
Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Kunt Opschonen
Video: ReFeall - Tip 2 harde schijf opschonen 2024, April
Anonim

De harde schijf is de "spiegel van de ziel" van de gebruiker. Bestanden voor alle sletten zijn willekeurig verspreid, "theepotten" hebben geen idee wat en waar ze hebben. En alleen ervaren gebruikers hebben alles geregeld in de schappen. De enige factor die alle gebruikers verenigt: elke gebruiker heeft een bepaalde hoeveelheid "bestandsrommel" op de schijf opgeslagen. We hebben het over de bestanden die de computer zelf tijdens het gebruik maakt. Zonder de juiste controle nemen ze het grootste deel van de schijfruimte in beslag. Ga als volgt te werk om dit te voorkomen.

Hoe u uw harde schijf kunt opschonen
Hoe u uw harde schijf kunt opschonen

instructies:

Stap 1

Verwijder back-ups, bestanden met de bak, oude extensie. Wanneer u klaar bent met Microsoft Word, verwijder dan de bestanden met de wbk-extensie, maar loop deze bestanden niet eerder: ze zijn nodig om documenten automatisch te herstellen in het geval van een onjuiste computerafsluiting.

Stap 2

Verwijder ook tijdelijke bestanden die zijn opgeslagen op: C: / Windows / TEMP. In de regel kunnen bestanden in de map TEMP veilig worden verwijderd - tenzij u het programma net hebt geïnstalleerd. Als dit het geval is, start u uw computer opnieuw op voordat u opruimt.

Stap 3

Wis de cache van Internet Explorer van tijdelijke bestanden eenmaal per maand. Vergeet niet de prullenbak te legen na het schoonmaken van de schijf. De standaard Prullenbak slaat alleen die bestanden op die u "handmatig" verwijdert. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram op het bureaublad en selecteer Prullenbak leegmaken.

Stap 4

Maar het is beter om de standaard "cleaner" te gebruiken die bij Windows wordt geleverd (schijfopruimingsprogramma). Klik met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen in het contextmenu. De eigenschappen van uw harde schijf worden voor u geopend, klik op de knop Schijfopruiming. Daarna schat het schoonmaakprogramma de hoeveelheid ruimte die kan worden vrijgemaakt. Klik vervolgens op OK om door te gaan met het programma Schijfopruiming.

Aanbevolen: