Hoe U Uw Harde Schijf Volledig Kunt Opschonen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Harde Schijf Volledig Kunt Opschonen
Hoe U Uw Harde Schijf Volledig Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Volledig Kunt Opschonen

Video: Hoe U Uw Harde Schijf Volledig Kunt Opschonen
Video: ReFeall - Tip 2 harde schijf opschonen 2024, April
Anonim

De gebruikelijke verwijdering van alle bestanden op de harde schijf, waarbij ze tussentijds in de prullenbak worden geplaatst en de schijf verder wordt gewist, kan niet worden gewist: verborgen of systeemmappen en bestanden blijven behouden. Om de harde schijf volledig schoon te maken, moet u anders te werk gaan.

Hoe u uw harde schijf volledig kunt opschonen
Hoe u uw harde schijf volledig kunt opschonen

instructies:

Stap 1

De eenvoudigste manier om een harde schijf volledig op te schonen, is door deze te formatteren. Dit kan direct vanuit Windows door naar Mijn Computer te gaan en met de rechtermuisknop de gewenste schijf te selecteren. Geef in de vervolgkeuzelijst de opdracht "Opmaak" op. Nadat u de clustergroottes en opmaaksnelheid en -diepte hebt gekozen, klikt u op OK. Na een tijdje is de bewerking voltooid en is de schijf opgeruimd. Als de harde schijf waarvan u informatie wilt verwijderen echter een systeem is en u de harde schijf volledig moet wissen zonder de mogelijkheid van gegevensherstel, zal de beschreven optie niet werken.

Stap 2

Om op een dieper niveau met schijven te werken, heb je partitiemanagers nodig. Bijvoorbeeld Partition Logic, Partition Manager, BootIt Next Generation, Acronis Disk Director. Het is het beste om speciale opstartbare schijven te gebruiken met dergelijke programma's. Na het opstarten (na het instellen van de initiële opstart vanaf cd-rom in het BIOS), kunt u zowel het systeem als elke andere geïnstalleerde harde schijf formatteren. De gegevens van hen worden dus verwijderd.

Stap 3

Als u de harde schijf volledig moet wissen zonder de mogelijkheid van informatieherstel, voer dan het programma Acronis Disk Director uit. In het venster waarin de lijst met geïnstalleerde harde schijven en partities daarop wordt weergegeven, selecteert u met de rechtermuisknop de gewenste schijf. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Gegevens verwijderen". Voer in het venster dat verschijnt de instellingen voor de verwijderingsbewerking in en klik op OK.

Aanbevolen: