Een Macro Stoppen?

Inhoudsopgave:

Een Macro Stoppen?
Een Macro Stoppen?

Video: Een Macro Stoppen?

Video: Een Macro Stoppen?
Video: Cursus Excel : Macro Stoppen 2024, Mei
Anonim

Een macro is een lijst met instructies voor Word of Excel. Deze instructies worden gecombineerd in een enkel script en vertellen het programma welke acties moeten worden ondernomen om een specifiek doel te bereiken. Het script kan worden aangeroepen door op één toets of een combinatie daarvan te drukken, maar ook door een menuopdracht of een knop op de werkbalk te gebruiken.

Een macro stoppen?
Een macro stoppen?

instructies:

Stap 1

Selecteer de opdracht "Macro opnemen" in het menu "Extra" en vervolgens "Opname starten". Er verschijnt een veld voor het invoeren van de naam van de macro.

Stap 2

Voer een naam in voor de macro. In het veld "Beschrijving" moet u het doel ervan invoeren. Druk vervolgens op de OK-knop, daarna wordt de macro opgenomen en verschijnt het woord "Opname" in de statusbalk.

Stap 3

Doorloop de hele reeks acties die de opnamemacro zal uitvoeren. Aangezien de recorder (macrorecorder) alle acties opneemt (met uitzondering van klikken op de knoppen op de werkbalk Opname stoppen), moeten ze zeer zorgvuldig worden uitgevoerd.

Stap 4

Klik op de knop Macro stoppen als u klaar bent met het opnemen van uw macro.

Stap 5

Herstel de stop macro-knop op het scherm als deze ontbreekt. Om dit te doen, klikt u met de rechtermuisknop op een werkbalk. Er verschijnt een lijst met instrumenten. Selecteer daarin het item "Instellingen".

Stap 6

Selecteer de categorie Macro in de lijst die verschijnt. Er verschijnt een reeks knoppen. Klik op de knop Macro stoppen en verplaats, terwijl u de linkermuisknop ingedrukt houdt, de knopafbeelding naar het geopende paneel.

Stap 7

Bewerk de opgenomen macro indien nodig door Extra en vervolgens Macro en Macro's te kiezen. Selecteer de gewenste macro uit de lijst die verschijnt en klik op de knop "Wijzigen". Sla uw wijzigingen op.

Stap 8

Wijs een menu-item of sneltoets toe aan de macro. Voer het commando "Service" en vervolgens "Macro" uit. Selecteer de gewenste macro uit de lijst en klik op de knop Opties. Selecteer het gewenste menu-item of de sneltoets, wanneer geselecteerd en ingedrukt, zal deze macro zijn werk doen.

Stap 9

Om een onnodige macro te verwijderen, opent u de optie "Macro" in het item "Service" en klikt u op de knop "Verwijderen". Als de regels met de namen van de macro's zijn vastgelegd in het item "Extra" van het hoofdmenu, om ze te verwijderen, opent u eerst de Visual Basic-werkbalk en klikt u vervolgens op de knop "Menu-editor". In het dialoogvenster dat verschijnt, selecteert en verwijdert u de gewenste regel door op de knop "Verwijderen" te klikken.

Aanbevolen: