Wat U Nodig Hebt Om Programma's Volgens Een Schema Te Starten En Te Stoppen

Inhoudsopgave:

Wat U Nodig Hebt Om Programma's Volgens Een Schema Te Starten En Te Stoppen
Wat U Nodig Hebt Om Programma's Volgens Een Schema Te Starten En Te Stoppen

Video: Wat U Nodig Hebt Om Programma's Volgens Een Schema Te Starten En Te Stoppen

Video: Wat U Nodig Hebt Om Programma's Volgens Een Schema Te Starten En Te Stoppen
Video: PLC les1 starten en stoppen deel 1 2024, April
Anonim

Als een pc-gebruiker plotseling een programma volgens een schema moet starten en uitschakelen, kan de ingebouwde Windows "Taakplanner" te hulp komen. U kunt eenvoudig de weergave van een bericht plannen, e-mail verzenden en een willekeurig programma starten. Hieronder lees je wat je nodig hebt om programma's uit te schakelen en volgens een schema te starten.

Gepland opstarten en afsluiten van programma's
Gepland opstarten en afsluiten van programma's

Kenmerken van de "Taakplanner"

Om Taakplanner te starten, klikt u op de Start-knop linksonder op het bureaublad. Voer vervolgens het woord "scheduler" in het zoekvak in en druk op de knop "Enter" (in de Engelse versie van Windows wordt het commando tasksch.msc ingevoerd in plaats van het woord). Het programma kan op een andere manier worden geopend - door op "Start" te klikken, vervolgens op "Configuratiescherm" (geavanceerde weergave) en vervolgens op "Administratieve hulpmiddelen" - "Taakplanner".

Zoek nu naar het menu Acties aan de rechterkant van het programmavenster. U kunt uit de lijst verschillende manieren kiezen om een taak aan te maken. De meest voorkomende zijn Taak maken en Basistaak maken. Voer daarna in het venster voor het maken van een taak de beschrijving en de naam van de nieuwe taak in. Het is ook mogelijk om de functie "Uitvoeren met hoogste rechten" te activeren, als u natuurlijk beheerdersrechten nodig heeft om te kunnen werken.

Schakel over naar het tabblad Triggers, klik op de knop Nieuw en wijs een datum, frequentie en tijd toe aan de taak. Om de einddatum voor de taak in te stellen, activeert u de "Vervaldatum" ernaast en geeft u daar de tijd en datum op.

Eenmaal op het tabblad Acties om een taak te maken, klikt u op de knop Maken. Om het programma volgens het geselecteerde schema te laten werken, selecteert u in de vervolgkeuzelijst "Actie" de optie "Start het programma". Klik vervolgens op de knop "Bladeren" en geef het pad naar het uitvoerbare bestand op. Met bestanden, dat is alles.

Geplande e-mailverzending

Voor geplande e-mailverzending selecteert u E-mail verzenden in de vervolgkeuzelijst Actie. Vul de standaardvelden in: e-mailadres en naam, naam en adres ontvanger, berichtkop, berichttekst. Gebruik indien nodig de knop Bladeren om de locatie van het geüploade bestand op te geven. Voer in het veld "smtp-server" uw e-mail smtp-server in en klik vervolgens op de knop "OK".

Een gepland bericht weergeven

Om een gepland bericht op het scherm weer te geven, selecteert u Bericht weergeven in de actielijst. Verplichte velden "Bericht" en "Titel". Hier wordt de gebruiker alleen tegengehouden door fantasie. Dit kan een herinnering zijn om de kat te voeren, de kachel uit te zetten, een website op internet te bezoeken. Het is mogelijk om de voorwaarden voor de taak in te stellen, hiervoor klikt u op de knop "Voorwaarden". Extra instellingen kunnen worden aangepast op het tabblad "Parameters".

Om eindelijk een taak aan te maken, moet u alle acties voltooien en op de knop "OK" klikken. De aangemaakte taak kan worden gewijzigd, selecteer hiervoor de taak in de lijst, klik in het rechtermenu op de knop "Eigenschappen". Door op de knop "Ok" te klikken, worden de gemaakte wijzigingen opgeslagen.

Een taak verwijderen en de planner automatisch starten

Om een geplande taak te verwijderen, opent u de Taakplanner, selecteert u de gewenste taak uit de lijst en klikt u op de knop Verwijderen in het rechtermenu. Om de planner te starten wanneer Windows start, selecteert u Systeembeheer in het Configuratiescherm en vervolgens Services. Open in de lijst de "Taakplanner", dubbelklik erop, stel op het tabblad "Algemeen" het opstarttype in op "Auto", om de wijzigingen toe te passen, klik op "OK".

Aanbevolen: