Een Externe Schijf Stoppen?

Inhoudsopgave:

Een Externe Schijf Stoppen?
Een Externe Schijf Stoppen?

Video: Een Externe Schijf Stoppen?

Video: Een Externe Schijf Stoppen?
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2024, Mei
Anonim

Het onvermogen om de aangesloten externe harde schijf te stoppen, vergezeld van het verschijnen van een bericht dat Windows het "universele volume" niet kan stoppen, is een vrij algemeen probleem. De oplossing is te vinden in het gebruik van standaardtools van het systeem zelf.

Een externe schijf stoppen?
Een externe schijf stoppen?

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Configuratiescherm". Vouw de koppeling Hardware en geluid uit en vouw het knooppunt Apparaatbeheer uit. Als u bent ingelogd met een beheerdersaccount, wordt direct het managervenster geopend. Als u een gebruikersaccount hebt gebruikt dat lid is van de groep Administrators om u aan te melden, klikt u op Doorgaan in het dialoogvenster Gebruikersaccountbeheer dat verschijnt.

Stap 2

Een alternatieve methode om het hulpprogramma Windows Apparaatbeheer te starten, is door de opdrachtregel te gebruiken. Ga hiervoor terug naar het hoofdmenu Start en ga naar het dialoogvenster Uitvoeren. Typ mmc devmgmt.msc in de regel "Openen" en bevestig de lancering van de coördinator door op OK te klikken. Houd er rekening mee dat deze actie niet kan worden uitgevoerd als een gewone gebruiker - de apparaatbeheerder is alleen-lezen.

Stap 3

Vouw de link "Processen" uit in het dialoogvenster van de coördinator dat wordt geopend en klik op de knop "Processen voor alle gebruikers weergeven" onder aan het venster. Zoek alle processen die worden uitgevoerd namens het account dat u gebruikt in de map die wordt geopend en schakel ze een voor een uit totdat u het gewenste resultaat krijgt.

Stap 4

Om het probleem met het onvermogen om de externe harde schijf te stoppen volledig te elimineren, is het noodzakelijk om de invloed van alle toepassingen van derden, d.w.z. voer een schone start van het besturingssysteem uit. Om dit te doen, start u opnieuw op in de veilige modus en opent u het item "Configuratiescherm". Ga naar het gedeelte Beheer en vouw het knooppunt Systeemconfiguratie uit. Klik op het tabblad Opstarten in het dialoogvenster dat wordt geopend en schakel de selectievakjes uit voor items die niet zijn ondertekend door de fabrikant van Microsoft. Ga naar het tabblad Services en herhaal dezelfde stappen. Bevestig de uitvoering van de geselecteerde actie door op de knop "Toepassen" te klikken en start het systeem opnieuw op.

Aanbevolen: