Registerbewerking Uitschakelen?

Inhoudsopgave:

Registerbewerking Uitschakelen?
Registerbewerking Uitschakelen?
Anonim

Alle instellingen van het besturingssysteem zijn toegankelijk via het register. Het register wordt vaak vergeleken met een grote database. Om te voorkomen dat vijanden zulke belangrijke objecten bereiken, wordt aanbevolen om de gebruikerstoegang tot deze tool te beperken.

Registerbewerking uitschakelen?
Registerbewerking uitschakelen?

Noodzakelijk

Regedit Register-editor

instructies:

Stap 1

Toegangsbeperking voor gebruikers wordt uitgevoerd door de optie uit te schakelen om registerbestanden vrij te bewerken. Het is vermeldenswaard dat het ongedaan maken van het bewerken van registerbestanden van toepassing is op alle gebruikers behalve de beheerder. De veiligste manier is om de instellingen in de module Groepsbeleid te bewerken.

Stap 2

Deze applet kan worden gestart via het "Configuratiescherm" in het menu "Start". Ga na het starten naar de tak "Gebruikersconfiguratie", open het gedeelte "Beheersjablonen" en klik op de regel "Systeem". Zoek in het rechtergedeelte de parameter "Maak de registerbewerkingstools niet beschikbaar", klik erop met de muis en vervolgens op de knop "Eigenschappenvenster weergeven" op de werkbalk.

Stap 3

Vink in het nieuwe venster het vakje aan naast het item "Ingeschakeld" en druk op de Enter-toets of de OK-knop. Om het verbod op het starten van andere systeemprogramma's in te stellen, doet u hetzelfde met betrekking tot het item "Alleen toegestane toepassingen voor Windows uitvoeren".

Stap 4

Een gevaarlijkere manier is om het register te bewerken. De lancering wordt uitgevoerd via de applet "Uitvoeren" na het invoeren van de regedit-opdracht. Voordat u de database van het besturingssysteem wijzigt, moet u niet vergeten een reservekopie te maken (menu Bestand, item Exporteren).

Stap 5

Open vervolgens de tak HKEY_CURRENT_USER aan de linkerkant van het programmavenster en vouw de volgende mappen één voor één uit: Software, Microsoft, Windows, CurrentVersion, Policies, System. Maak in de map Systeem een nieuwe DWORD-parameter, DisableRegistryTools. Dubbelklik erop en voer de nieuwe waarde "1" in in plaats van "0" (standaard).

Stap 6

Sluit de register-editor. Start uw computer opnieuw op en log in met een ander account. Controleer of u de Register-editor kunt starten door op Win + R te drukken, typ vervolgens regedit en klik op OK.

Aanbevolen: