Registerbewerking Inschakelen

Inhoudsopgave:

Registerbewerking Inschakelen
Registerbewerking Inschakelen

Video: Registerbewerking Inschakelen

Video: Registerbewerking Inschakelen
Video: Waarom een loopbaanadviseur inschakelen die is aangesloten bij het Register BKA? Bekijk de video! 2024, Mei
Anonim

Het computerregister is een centrale database waarin alle basisinformatie over de systeemconfiguratie, software en hardware is opgeslagen. Hierdoor hebben programma's en apparaten die op uw computer zijn geïnstalleerd zonder vertraging toegang tot hun instellingen. Tijdens de normale werking van het systeem en de correcte installatie (verwijdering) van programma's en apparaten, hoeft de gebruiker de registergegevens meestal niet handmatig te bewerken, omdat dit kan ernstige systeemstoringen veroorzaken. Als u echter het systeemregister moet bekijken of bewerken, gebruik dan een van de ingebouwde Windows-hulpprogramma's.

Registerbewerking inschakelen
Registerbewerking inschakelen

instructies:

Stap 1

Het eenvoudigste hulpprogramma is regedit, het heeft een interface met vensters. Om het te starten, klikt u op de knop "Start", selecteert u de optie "Uitvoeren". Schrijf in het geopende venster (Fig. 1) in het invoerveld de opdracht regedit en klik op OK.

Stap 2

In het geopende hoofdvenster van het regedit-hulpprogramma (Fig. 2) worden de hoofdsecties (takken) van het register aan de linkerkant weergegeven. Deze boomstructuur is bijna identiek voor alle Windows-besturingssystemen ouder dan 95. Er zijn 5 hoofdtakken van het systeemregister, die zijn onderverdeeld in subtakken op verschillende niveaus.

Stap 3

Selecteer het filiaal dat de gewenste informatie bevat en klik op het "+"-teken links van de naam. Door achtereenvolgens dezelfde bewerking uit te voeren met elke vertakking op een lager niveau, kunt u naar de gewenste sectie gaan. De lijst met vertakkingsparameters en hun waarden wordt weergegeven in het rechterdeel van het venster (Fig. 3).

Als u een sectie of parameter aan de huidige tak moet toevoegen, selecteert u de naam ervan met de rechtermuisknop en selecteert u de overeenkomstige optie in het contextmenu.

Stap 4

Om een parameter te wijzigen, dubbelklikt u op de naam, waarna een dialoogvenster wordt geopend voor het bewerken van de waarde van de geselecteerde parameter - Afb. 4. Hetzelfde venster kan worden opgeroepen door met de rechtermuisknop op de parameternaam te klikken en de optie "Wijzigen" te selecteren. Om een parameter te verwijderen, selecteert u de optie "Verwijderen".

Om het hulpprogramma af te sluiten, gebruikt u het menu "Bestand" - Afsluiten " of sluit gewoon het venster.

Aanbevolen: