Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Bepalen?
Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Bepalen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Bepalen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Bepalen?
Video: Hoe werkt de CPU deel 1 2024, Mei
Anonim

Optimalisatie van de centrale processor is het belangrijkste punt bij het opzetten van een personal computer. Dit apparaat is verantwoordelijk voor de meeste taken die door de pc worden uitgevoerd. Daarom zijn de prestaties van het systeem rechtstreeks afhankelijk van de juiste instelling.

Hoe de kloksnelheid van de processor te bepalen?
Hoe de kloksnelheid van de processor te bepalen?

Noodzakelijk

Klok Gen

instructies:

Stap 1

De totale CPU-frequentie wordt verkregen door de vermenigvuldiger te vermenigvuldigen met de CPU-busfrequentie. Uiteraard kunnen beide parameters worden gewijzigd om de processorprestaties te verbeteren. Probeer deze procedure met Clock Gen. Installeer en voer deze applicatie uit.

Stap 2

Met dit hulpprogramma kunt u alleen de busfrequentie wijzigen, maar deze methode is het meest effectief en veilig. Wijzig de positie van de schuifregelaar om de busfrequentie met enkele tientallen Hertz te verhogen. Klik op de knop Test en bekijk de prestatiegegevens van de CPU. Als het programma geen fouten heeft gedetecteerd, klik dan op de knop Opslaan. Herhaal deze cyclus om de optimale processorconditie te krijgen.

Stap 3

Het nadeel van het hulpprogramma Clock Gen is dat het de aan de centrale processor geleverde spanning niet kan veranderen. Dit kan de werking negatief beïnvloeden en zelfs leiden tot een noodstop van de pc. Ga naar het BIOS-menu door uw computer opnieuw op te starten. Druk op Ctrl en F1 om toegang te krijgen tot extra menu's.

Stap 4

Ga naar het menu Geavanceerde chipsetconfiguratie. Zoek het item dat verantwoordelijk is voor de CPU-spanning, meestal CPU-spanning genoemd. Verhoog de spanning met 0,2 Volt. Met dit menu kunt u andere kenmerken van de processor wijzigen.

Stap 5

Wijzig de busfrequentie en druk op de F10-toets om de parameters van de CPU op te slaan. Nadat u uw computer opnieuw hebt opgestart, opent u Clock Gen en voert u een CPU-stabiliteitstest uit. Door de kloksnelheid van de bus te verhogen, kunnen de prestaties van het RAM-geheugen worden verbeterd. Als u alleen de CPU-multiplier wijzigt, is het onwaarschijnlijk dat u de kwaliteit van RAM aanzienlijk kunt verbeteren, zelfs niet na het verlagen van de timings. Controleer regelmatig de CPU-status om mogelijke problemen te voorkomen.

Aanbevolen: