Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Achterhalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Achterhalen?
Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Achterhalen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Achterhalen?
Video: how to chek the generation of processor 2024, Mei
Anonim

De tijd dat de processorfrequentie in zijn naam werd geschreven, is lang voorbij. Processortechnologieën veranderden, de concurrentie nam toe en bedrijven begonnen de frequentie te verbergen, waardoor het publiek slechts enkele beoordelingen liet zien die door het bedrijf zelf waren uitgevonden.

Hoe de kloksnelheid van de processor te achterhalen?
Hoe de kloksnelheid van de processor te achterhalen?

instructies:

Stap 1

Desalniettemin zit achter elke voorwaardelijke beoordeling een vrij normale klokfrequentie. Er zijn nu twee belangrijke concurrenten op de processormarkt: Intel en AMD. Elk van hen heeft zijn eigen reeks processors en aanduidingen. En hoewel fabrikanten de echte processorfrequentie niet langer verbergen, is deze, als deze niet wordt genoemd, te vinden op de websites van de fabrikanten https://www.intel.com e

Stap 2

Als de processor al in de computer is geïnstalleerd, kunt u de frequentie ervan zien wanneer u deze aanzet. In het geval dat, wanneer ingeschakeld, de computer het logo van het moederbord toont, moet u op Tab drukken en het POST-scherm verschijnt waarop het processormodel zichtbaar is. Toegegeven, niet alle BIOS-versies geven de frequentie tegelijkertijd weer.

Stap 3

U kunt de processorfrequentie ook achterhalen door met de rechtermuisknop op "Deze computer" te klikken en "Eigenschappen" te selecteren. Op het tabblad "Algemeen" kunt u het type processor en de frequentie ervan zien.

Stap 4

De meest volledige informatie over de processor kan echter worden verkregen door een klein gratis programma CPU-Z te downloaden van de website van de fabrikant https://www.cpuid.com/softwares/cpu-z.html. Download het archief en pak het uit. Het programma vereist geen installatie, voer gewoon het bestand cpuz.exe uit en u ontvangt uitgebreide gegevens over uw processor. Hier kunt u niet alleen de kloksnelheid en modelnaam zien, maar ook het kerntype, revisie, stepping, voedingsspanning, technisch proces waarmee de processor is geproduceerd, het aantal kernen, ondersteunde instructies, busfrequentie, cachegrootte en veel meer. Daarnaast biedt het programma volledige gegevens over het moederbord, het geheugen en de videokaart

Stap 5

Naast CPU-Z is informatie over de processor ook te vinden met andere diagnoseprogramma's, zoals SiSoft Sandra, Aida, Everest, etc.

Aanbevolen: