Hoe De Socket Op De Processor Te Bepalen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Socket Op De Processor Te Bepalen?
Hoe De Socket Op De Processor Te Bepalen?

Video: Hoe De Socket Op De Processor Te Bepalen?

Video: Hoe De Socket Op De Processor Te Bepalen?
Video: Resurrecting a Broken Motherboard – Bent Socket Pins 2024, September
Anonim

De centrale verwerkingseenheid is een belangrijk onderdeel van de apparatuur in een personal computer. Als het beschadigd is, moet het worden vervangen door een identiek of vergelijkbaar model.

Hoe de socket op de processor te bepalen?
Hoe de socket op de processor te bepalen?

Noodzakelijk

Specifiek

instructies:

Stap 1

Om een stabiele serieproductie van computers te garanderen, zijn bepaalde standaarden voor moederborden ontwikkeld. Ze bevatten verschillende basiskenmerken. Een daarvan is de aanwezigheid van een specifieke socket (socket) voor het installeren van de centrale processor. Installeer het Everest- of Speccy-programma. Start het en ga naar het menu "CPU".

Stap 2

Als je het Speccy-hulpprogramma hebt geselecteerd, zoek dan het veld "Construct" in het menu dat wordt geopend en bekijk de beschrijving ervan. Dit is de naam van het stopcontact. Lukt het niet om het programma op deze computer te installeren, ga dan naar de website van de processor- of moederbordfabrikant en zoek daar de nodige informatie.

Stap 3

Koop een CPU met de socket die je nodig hebt. Vergeet niet dat sommige DA-modellen samen met een koelradiator en koeler worden verkocht. Zet uw computer uit. Koppel de voedingskabel los van de behuizing van de systeemeenheid.

Stap 4

Open het deksel van het apparaat. Koppel de voedingskabel van de ventilator los die naar het moederbord gaat. Verwijder de montageschroeven of open de vergrendeling waarmee de warmteafleider aan de processor is bevestigd. Verwijder de heatsink en verwijder de CPU uit de socket.

Stap 5

Installeer een nieuwe CPU op zijn plaats. Bereid het koellichaam voor op installatie op de CPU. Breng een kleine hoeveelheid nieuwe koelpasta aan op het oppervlak dat in contact komt met de processor. Gebruik niet te veel pasta. Dit kan de CPU beschadigen.

Stap 6

Installeer de koelradiator en zet deze vast. Sluit de stroom aan op de koeler. Wacht ongeveer dertig minuten en laat de koelpasta iets drogen. Zet uw computer aan en wacht tot het besturingssysteem is geladen. Installeer stuurprogramma's voor de nieuwe CPU. Deze procedure wordt zelfs aanbevolen als u een model gebruikt dat vergelijkbaar is met het vorige CPU-model.

Aanbevolen: