Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Verhogen?

Inhoudsopgave:

Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Verhogen?
Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Verhogen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Verhogen?

Video: Hoe De Kloksnelheid Van De Processor Te Verhogen?
Video: How to overclock your CPU?! || Easy Method 2021 || WORKS ON ALL CPU** || 2024, Mei
Anonim

Hoe hoger de klokfrequentie van de processor, hoe hoger de prestaties, als de andere parameters ongewijzigd blijven. Natuurlijk kunt u de processorfrequentie "verhogen" door deze te vervangen door een ouder en duurder model, maar deze bewerking is natuurlijk niet gratis. Hoe kun je de kloksnelheid van de processor verhogen zonder financiële investering?

Hoe de kloksnelheid van de processor te verhogen?
Hoe de kloksnelheid van de processor te verhogen?

Het is nodig

Computer, processor, BIOS-vaardigheden, kennis van Engels voldoende om de instructies voor het moederbord te lezen en de betekenis van BIOS-instellingen te begrijpen

instructies:

Stap 1

Het verhogen van de kloksnelheid van de processor boven de fabrieksinstelling wordt "overklokken" of "overklokken" genoemd. Het overklokken van de processor verhoogt de warmteafvoer en verhoogt de belasting van de processorgerelateerde elementen van de computer, bijvoorbeeld RAM. Controleer voordat u gaat overklokken of de CPU- en kastkoelers voldoende koeling bieden. Als de temperatuur van de processorkernen in de toestand "niet overklokken" hoger is dan 50 graden, is het eenvoudigweg gecontra-indiceerd om de frequentie te verhogen zonder de koeling te verbeteren.

Stap 2

Als de koeling goed werkt, start u de overklokprocedure. Ga hiervoor naar het BIOS control panel van je moederbord, druk hiervoor direct na het aanzetten (rebooten) van de computer op de F2, DEL of F1 toets, afhankelijk van het moederbordmodel. Zoek in de BIOS-menubalk het tabblad Processorprestatiebeheer. Het kan anders worden genoemd, de instructies voor het moederbord in het BIOS-gedeelte geven precies aan hoe.

Stap 3

Verhoog de systeembusfrequentie van de processor. In BIOS wordt dit kenmerk gewoonlijk "CPU-klok" of "CPU-frequentie" genoemd. Om dit te doen, stelt u de gewenste waarde in de overeenkomstige regel in.

Stap 4

De klokfrequentie van de processorkernen is het resultaat van het vermenigvuldigen van de frequentie van de systeembus met een factor. Als gevolg hiervan kan de processor worden overklokt door de waarde van deze parameter te verhogen. Maar bij de meeste processors is de vermenigvuldiger vergrendeld en kan deze niet worden gewijzigd. Alleen op AMD Black-serie processors en Intel Extreme-processors kan de vermenigvuldigingswaarde worden gewijzigd. Als uw processor dit toelaat, verhoogt u de vermenigvuldigingswaarde op de pagina met processoropties in het BIOS.

Aanbevolen: