Twee Modems Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Modems Aansluiten
Twee Modems Aansluiten

Video: Twee Modems Aansluiten

Video: Twee Modems Aansluiten
Video: Hoe een WiFi router (draadloos) op modem aansluiten? | Tip | Paradigit 2024, Mei
Anonim

Wanneer u twee lokale netwerken moet aansluiten of een bestaand netwerk moet uitbreiden, is het raadzaam om netwerkhubs, modems of routers te gebruiken. Om het resulterende netwerk goed te laten werken, is het noodzakelijk om de gebruikte apparatuur correct te configureren.

Twee modems aansluiten connect
Twee modems aansluiten connect

Noodzakelijk

Netwerk kabels

instructies:

Stap 1

Het is beter om een netwerkkabel te gebruiken om twee wifi-modems met elkaar te verbinden. Met deze verbindingsmethode kan elk apparaat een draadloos toegangspunt maken, indien ondersteund. Selecteer een modem die direct met internet wordt verbonden.

Stap 2

Sluit de kabel voor verbinding met de server van de provider erop aan. Meestal worden hiervoor WAN (internet) of DSL-verbindingen gebruikt (afhankelijk van uw modemtype). De tweede modem moet een internetpoort (WAN) hebben om het signaal te kunnen ontvangen.

Stap 3

Sluit een willekeurig LAN (Ethernet)-kanaal van het eerste apparaat aan op de internetpoort (WAN) van het tweede modem. Sluit een laptop of computer aan op beide apparaten via de LAN-poorten met een netwerkkabel.

Stap 4

Open het instellingenmenu van het eerste modem. Voer hiervoor het IP-adres van het apparaat in de adresbalk van de browser in. Breng een verbinding tot stand met de server van de provider. Dit kan in het menu Internet Setup. Schakel de DHCP-functie in.

Stap 5

Als u een draadloos toegangspunt moet maken, opent u het menu "Wireless Setup". Voer de SSID en het wachtwoord in. Kies een van de voorgestelde soorten beveiliging en radiotransmissie.

Stap 6

Ga naar de instellingen van het tweede modem. Geef in de instellingen voor de internetverbinding het ontvangstkanaal van het WAN-signaal (internet) op. Voer in het veld Serveradres of Server-IP het IP-adres van de eerste modem in.

Stap 7

Bij het instellen van een draadloos toegangspunt wordt aanbevolen om parameters te selecteren die vergelijkbaar zijn met die van de eerste modem. Hierdoor wordt het eenvoudiger om laptops of computers op verschillende netwerken aan te sluiten. Sla uw instellingen op en start beide apparaten opnieuw op.

Aanbevolen: