Hoe Koppel Je Twee Modems

Inhoudsopgave:

Hoe Koppel Je Twee Modems
Hoe Koppel Je Twee Modems

Video: Hoe Koppel Je Twee Modems

Video: Hoe Koppel Je Twee Modems
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, Mei
Anonim

Om een uitgebreid lokaal netwerk te creëren, moet je soms meerdere netwerkapparaten met elkaar verbinden. Dit kunnen routers, hubs of modems zijn. Helaas krijgt u niet het gewenste resultaat als u de bovenstaande hardware verkeerd configureert.

Hoe koppel je twee modems
Hoe koppel je twee modems

Noodzakelijk

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Als we het hebben over het verbinden van twee modems, dan worden in deze situatie meestal apparaten gebruikt die de functie van het distribueren van een wifi-signaal ondersteunen. Dit doen ze om het dekkingsgebied van het draadloze toegangspunt te vergroten. De methode is zeer effectief omdat: hiermee kunt u een groot aantal computers of laptops aansluiten op dezelfde internetverbinding.

Stap 2

Overweeg een situatie waarin u een DSL Wi-Fi-modem hebt en een analoog met een LAN-poort om verbinding te maken met internet. Sluit uiteraard het eerste toestel via de splitter aan op de telefoonlijn. Sluit een willekeurige computer of laptop aan op de LAN-poort (Ethernet).

Stap 3

Open het hardware-instellingenmenu door het IP-adres in te voeren in de adresbalk van de browser. Configureer de verbinding met de server van de provider en zorg ervoor dat deze goed werkt.

Stap 4

Open het menu Instellingen draadloze instellingen. Creëer een draadloos toegangspunt met de parameters die passen bij de behoeften van uw laptops. Opmerking: deze clausule verwijst naar de soorten beveiliging die worden ondersteund door draadloze adapters in computers of laptops. Sla uw wijzigingen op.

Stap 5

Sluit met een gewone netwerkkabel de Ethernet (LAN)-poort van de eerste modem aan op de WAN (Internet)-connector van de tweede. Ga naar de LAN-instellingen van de tweede apparatuur.

Stap 6

Geef de WAN-poort op als het hoofdkanaal voor verbinding met internet. Creëer een draadloos netwerk dat dezelfde kenmerken heeft als het toegangspunt van de eerste modem. Geef het netwerk natuurlijk een andere naam op. Sla de instellingen op en start beide modems opnieuw op.

Stap 7

Nu kunt u uw laptop aansluiten op elk van de gemaakte draadloze toegangspunten en computers op elke modem via de Ethernet-poort (LAN). Alle apparaten in deze situatie hebben toegang tot internet.

Aanbevolen: