Meerdere Modems Aansluiten

Inhoudsopgave:

Meerdere Modems Aansluiten
Meerdere Modems Aansluiten

Video: Meerdere Modems Aansluiten

Video: Meerdere Modems Aansluiten
Video: How To Connect 2 Routers On 1 Home Network 2024, April
Anonim

Er kan zich een situatie voordoen waarbij meerdere modems op één computer moeten worden aangesloten. Een ADSL-modem wordt bijvoorbeeld gebruikt als een regulier vast internetmodem. Maar als het netwerk uitvalt en de internettoegang via ADSL-technologie wegvalt, kunt u een modem aansluiten op basis van een draadloos netwerk.

Meerdere modems aansluiten
Meerdere modems aansluiten

Noodzakelijk

computer, ADSL-modem, USB 3G-modem

instructies:

Stap 1

Eerst moet u uw ADSL-modem op uw computer aansluiten. De verbindingsinterface kan, afhankelijk van het model van de modem, verschillen. Dit is ofwel Ethernet (aansluiten op een netwerkkaart) of via een USB-poort. Sommige modems hebben twee interfaces. Sluit de modem aan via de juiste interface. Installeer na het aansluiten de modemstuurprogramma's.

Stap 2

Om de instellingen voor verbinding met het netwerk te configureren, klikt u op "Start" en selecteert u vervolgens "Configuratiescherm". Zoek de map Netwerkverbindingen en selecteer het onderdeel Nieuwe netwerkverbinding maken. Voer vervolgens stap voor stap alle netwerkinstellingen in die u van uw internetprovider hebt ontvangen. De instructies van de provider moeten alle stappen voor het opzetten van de verbinding beschrijven.

Stap 3

Wanneer de netwerkverbinding tot stand is gebracht, verschijnt deze in de map "Netwerkverbindingen" Klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Verzenden" in het contextmenu. Selecteer vervolgens de regel "Bureaublad (snelkoppeling maken)". Om nu toegang tot internet te krijgen met een ADSL-modem, selecteert u de snelkoppeling van deze netwerkverbinding op het bureaublad door er met de rechtermuisknop op te klikken en "Verbinden" te selecteren.

Stap 4

Het installeren van het tweede type modem is eenvoudiger en sneller. Sluit gewoon uw USB 3G-modem aan op een vrije USB-poort. Wacht tot de "Installation Wizard" van de software start. Installeer de software met behulp van de aanwijzingen van de installatiewizard. In dergelijke modems is in de regel alles al automatisch geconfigureerd. Klik na het installeren van de software op "Snelkoppeling" -> "Start" en selecteer "Verbinden".

Stap 5

U kunt ook een snelkoppeling voor snel starten maken. Ga hiervoor opnieuw naar de map "Netwerkverbindingen". Selecteer een USB 3G-verbinding en stuur de snelkoppeling naar uw bureaublad. Om nu verbinding te maken met internet via USB 3G, is het niet nodig om de modemsoftware elke keer te starten. Selecteer gewoon uw bureaubladsnelkoppeling door op Verbinden te klikken.

Aanbevolen: