Twee Adsl-modems Instellen

Inhoudsopgave:

Twee Adsl-modems Instellen
Twee Adsl-modems Instellen

Video: Twee Adsl-modems Instellen

Video: Twee Adsl-modems Instellen
Video: 2 separate Internet on 1 Fiber cable | NETVN 2024, Mei
Anonim

Sommige gebruikers moeten twee modems tegelijk gebruiken bij het werken met netwerken in het ADLS-formaat. Meestal is dit te wijten aan het feit dat één apparaat de belasting eenvoudigweg niet kan weerstaan, wat leidt tot storingen in de werking ervan.

Twee adsl-modems instellen
Twee adsl-modems instellen

Noodzakelijk

  • - ADSL-modems;
  • - netwerkkabels;
  • - DSL-switch.

instructies:

Stap 1

Voor een synchrone verbinding met de provider via verschillende kanalen moet u twee modems tegelijk gebruiken. Meestal wordt deze methode gebruikt bij het opzetten van een gratis ByFly-verbinding en standaard internettoegang. Schaf een speciale DSL-switch aan voor twee uitgangen.

Stap 2

Sluit deze apparatuur aan op een telefoonkabel. Sluit uw DSL-modems aan op de vrije poorten van de switch. Gebruik hiervoor de juiste apparaatkanalen.

Stap 3

Koop een extra netwerkkaart. Sluit het aan op uw computer. Sluit de LAN-poorten van uw DSL-modems aan op verschillende netwerkadapters. Gebruik hiervoor patchkabels met rechte krimpconnectoren.

Stap 4

Configureer beide DSL-modems één voor één. Configureer het eerste apparaat zodat u er toegang toe hebt tot internetbronnen. Stel bij het configureren van de tweede modem de parameters in die nodig zijn om verbinding te maken met lokale servers. Soms kan een tweede modem worden gebruikt om verbinding te maken met een gratis login.

Stap 5

Open de eigenschappen van de netwerkadapters van uw computer. Zorg ervoor dat u ze allemaal instelt op een unieke IP-adreswaarde. Ze mogen in geen geval hetzelfde zijn. Bovendien moeten deze waarden afwijken van de IP-adressen van de modems.

Stap 6

Nadat u alle bovenstaande procedures hebt voltooid, start u uw computer en beide DSL-modems opnieuw op. Controleer de mogelijkheid om verbinding te maken met lokale bronnen en internetservers. Wijzig de metriek van de netwerkadapters als u nog steeds geen toegang hebt tot internet.

Stap 7

Klik hiervoor in de eigenschappen van het TCP / IP-protocol op de knop "Geavanceerd". Schakel automatische metrische toewijzing uit. Voer het cijfer 1 in voor een netwerkkaart die is aangesloten op internet. Stel voor de andere adapter de metrische waarde in op twee.

Aanbevolen: