Twee Modems Gebruiken

Inhoudsopgave:

Twee Modems Gebruiken
Twee Modems Gebruiken

Video: Twee Modems Gebruiken

Video: Twee Modems Gebruiken
Video: Modem vs Router - What's the difference? 2024, April
Anonim

Soms moet je, om een lokaal netwerk op te bouwen, meerdere apparaten tegelijk combineren. Het is erg belangrijk om de parameters van deze apparatuur correct te configureren om netwerkproblemen te voorkomen.

Twee modems gebruiken
Twee modems gebruiken

Het is nodig

netwerkkabels

instructies:

Stap 1

Als u een DSL-modem met één poort en een modem met meerdere poorten met een WAN-connector hebt, kunt u meerdere computers met internet verbinden zonder dat u extra apparaten nodig hebt. Sluit het DSL-modem met een splitter aan op de telefoonlijn. Schakel deze hardware in en wacht tot deze is geladen.

Stap 2

Sluit een netwerkkabel aan op de Ethernet-poort van het DSL-modem. Steek het andere uiteinde in een speciale sleuf op uw computer. Zet deze pc aan. Open de webinterface van uw modeminstellingen met een browser. Configureer de verbinding met de server van de provider.

Stap 3

Zorg ervoor dat u de DHCP-functie uitschakelt. Dit geeft het tweede modem een statisch IP-adres. Sla de instellingen op en start de modem opnieuw op. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met de server.

Stap 4

Koppel de netwerkkabel los van de computer en sluit deze aan op het tweede modem. Sluit alle desktopcomputers aan op de LAN-connectoren. Open de webinterface van de tweede modeminstellingen. Ga naar het WAN-menu (Internetinstellingen). Schakel de DHCP-functie in om onnodige configuratie te voorkomen voor elke computer die op deze apparatuur is aangesloten. Selecteer het type PPPoE-gegevensoverdracht en activeer het item Statisch IP-adres. Voer het IP-adres van de DSL-modem in het veld Server in. Stel de statische adreswaarde in voor het apparaat dat u configureert.

Stap 5

Sla de WAN-menu-instellingen op. Start de tweede modem opnieuw op. Herhaal het proces van het invoeren van het menu met de instellingen. Zorg ervoor dat de apparatuur toegang heeft tot internet. Controleer op netwerkconnectiviteit op desktopcomputers. Houd er rekening mee dat na het uitschakelen van de stroom van beide modems, het lang kan duren voordat ze volledig zijn opgestart. Open het instellingenmenu van deze apparaten alleen als de internettoegang langer dan tien minuten is verbroken.

Aanbevolen: