Twee Systeemeenheden Aansluiten

Inhoudsopgave:

Twee Systeemeenheden Aansluiten
Twee Systeemeenheden Aansluiten

Video: Twee Systeemeenheden Aansluiten

Video: Twee Systeemeenheden Aansluiten
Video: Randapparatuur aansluiten 2024, Mei
Anonim

Er kunnen verschillende methoden worden gebruikt om twee computers op een lokaal netwerk aan te sluiten. Veel hangt af van het uiteindelijke doel van de implementatie van deze verbinding. Om een miniatuur thuisnetwerk te maken, heb je geen router of switch nodig.

Twee systeemeenheden aansluiten
Twee systeemeenheden aansluiten

Het is nodig

netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Koop een netwerkkabel met LAN-connectoren aan beide uiteinden. Gebruik geen draad die te lang is om de communicatiesnelheid binnen het netwerk te verminderen. Sluit hem aan op de netwerkkaarten van beide computers en zet die pc's aan. Als u beide computers met internet moet verbinden, schaf dan een extra netwerkkaart aan.

Stap 2

Installeer dit apparaat in een van de computers en configureer het. Zorg ervoor dat u de stuurprogramma's voor alle netwerkkaarten bijwerkt. Sluit de internetverbindingskabel aan op deze netwerkadapter. Configureer je internetverbinding met de standaardinstellingen.

Stap 3

Ga naar de eigenschappen van de nieuw gemaakte verbinding. Open het menu Toegang. Vink het vakje aan naast 'Andere netwerkgebruikers toestaan deze internetverbinding te gebruiken'. Zorg ervoor dat u het lokale netwerk opgeeft dat uw twee computers vormen in het volgende item van het geopende menu.

Stap 4

Ga nu verder met het configureren van een andere netwerkadapter. Selecteer de eigenschappen van het Internet Protocol TCP / IPv4. Activeer de optie om een permanent IP-adres te gebruiken. Voer de nummers 201.101.156.1 in het bijbehorende veld in. Druk op de Tab-toets en kijk naar het subnetmasker. Bewaar de instellingen voor deze netwerkkaart.

Stap 5

Ga naar de tweede computer. Configureer de netwerkkaart door de eigenschappen van het TCP / IPv4 Internet Protocol te openen. Voer de waarde in van het IP-adres dat overeenkomt met het IP-adres van de servercomputer in de eerste drie segmenten, bijvoorbeeld 201.101.156.10. Zoek nu de velden Voorkeurs-DNS-server en Standaardgateway. Voer het IP-adres van de eerste computer daarin in. Sla de instellingen voor deze netwerkadapter op. Maak opnieuw verbinding met internet op de servercomputer. Controleer of beide pc's internettoegang hebben.

Aanbevolen: