Hoe U De Schermresolutie Van Uw Monitor Kunt Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe U De Schermresolutie Van Uw Monitor Kunt Wijzigen
Hoe U De Schermresolutie Van Uw Monitor Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Schermresolutie Van Uw Monitor Kunt Wijzigen

Video: Hoe U De Schermresolutie Van Uw Monitor Kunt Wijzigen
Video: Hoe de primaire monitor Windows 10 | te wijzigen Monitor 1 naar Monitor 2 2024, April
Anonim

De schermresolutie van de monitor is afhankelijk van twee belangrijke factoren: de resolutie van de videokaart en de monitor. De kwaliteit van het beeld dat op het scherm wordt weergegeven, is afhankelijk van de resolutie.

Hoe u de schermresolutie van uw monitor kunt wijzigen
Hoe u de schermresolutie van uw monitor kunt wijzigen

instructies:

Stap 1

Klik op het bureaublad met de rechtermuisknop op een gebied dat vrij is van snelkoppelingen. Selecteer het menupunt "Eigenschappen". U ziet een klein nieuw venster met bureaubladinstellingen met verschillende tabbladen, selecteer de laatste, die "Opties" wordt genoemd.

Stap 2

Verplaats in het gebied voor het wijzigen van de schermresolutie de aanwijzer naar de gewenste waarde, pas de instelling toe en sla de instelling op. Houd er bij het kiezen van de optimale resolutie rekening mee dat hoe meer stippen zich op één inch van uw scherm bevinden, hoe meer middelen de videokaart besteedt aan het verwerken van het beeld dat naar de monitor wordt gestuurd, wat betekent dat de prestaties in sommige toepassingen of games eronder kunnen lijden.

Stap 3

Als u de monitorresolutie specifiek voor het werken in een specifieke toepassing wilt wijzigen, gebruikt u de videoparameters die al in het programmamenu staan.

Stap 4

Gebruik ook de functie die beschikbaar is in de software van sommige videoadapters. Het creëert bepaalde profielen voor het werken in een bepaalde toepassing, ze omvatten zowel het aanpassen van de instellingen voor helderheid en contrast, als het monitoren van resolutie en systeemprestaties.

Stap 5

Download en installeer indien nodig aanvullende software op uw computer waarmee gameprofielen worden gemaakt die de systeeminstellingen specifiek voor elke toepassing wijzigen, waardoor systeembronnen worden vrijgemaakt voor de beste prestatieresultaten. Dit geldt ook voor de instellingen van de videokaart - de beeldkwaliteit in het spel verbetert, de snelheid van het wisselen van afbeeldingen is merkbaar verbeterd, zelfs met een hoge resolutie van het beeldscherm vanwege het feit dat het programma eenvoudigweg de toegang tot systeembronnen van programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, evenals systemen voor shell-programma's van het besturingssysteem. Dergelijke programma's zijn vrij beschikbaar op internet.

Aanbevolen: