Hoe U Uw Schermresolutie Kunt Herstellen

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Schermresolutie Kunt Herstellen
Hoe U Uw Schermresolutie Kunt Herstellen

Video: Hoe U Uw Schermresolutie Kunt Herstellen

Video: Hoe U Uw Schermresolutie Kunt Herstellen
Video: Inleiding 2024, April
Anonim

Als de schermresolutie van de monitor niet aan uw eisen voldoet, kan deze worden gewijzigd in de instellingen van het besturingssysteem van de computer. Met zijn verandering zal de duidelijkheid van het weergeven van teksten veranderen en zal het aantal elementen dat op de bureaubladruimte kan worden geplaatst veranderen.

Hoe u uw schermresolutie kunt herstellen
Hoe u uw schermresolutie kunt herstellen

instructies:

Stap 1

In Windows XP wordt de resolutie geselecteerd in het venster met weergave-eigenschappen, om te starten, moet u met de rechtermuisknop klikken op de bureaubladruimte die vrij is van snelkoppelingen en de regel "Eigenschappen" in het contextmenu selecteren. Ga in het scherm met beeldscherminstellingen naar het tabblad "Opties". U kunt dit tabblad op een andere manier bereiken: druk op de WIN-toets en start het configuratiescherm, en klik daarin op de link "Vormgeving en thema's". In de lijst "Selecteer een taak" zal er een regel "Schermresolutie wijzigen" zijn die u nodig hebt.

Stap 2

Het gedeelte "Schermresolutie" bevindt zich linksonder op het tabblad "Opties". Verplaats de schuifregelaar met de linkermuisknop, selecteer de gewenste waarde en klik op de knop "OK" (of "Toepassen"). Het hulpprogramma verandert de resolutie en opent een dialoogvenster met een timer - als u het uiterlijk van het bureaublad in de geselecteerde schermresolutie niet leuk vindt, hoeft u nergens op te klikken. Als u geen bevestiging ontvangt, retourneert het hulpprogramma de vorige waarde en kunt u een andere optie proberen.

Stap 3

Soms bevat de keuzelijst voor schermresoluties slechts enkele waarden, die geen van alle een acceptabele beeldkwaliteit bieden. Dit betekent meestal dat het besturingssysteem het standaardstuurprogramma voor de videokaart gebruikt. In dit geval moet u het installatieprogramma uitvoeren vanuit de videokaartsoftwarebundel. Als het afwezig is, moet u het stuurprogramma zelf installeren - de knop "Geavanceerd" opent opties voor het installeren van de ontbrekende componenten van het computervideosysteem.

Stap 4

Als u Windows Vista of Windows 7 gebruikt, is de procedure vrijwel hetzelfde. U moet ook met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het bureaublad klikken en de regel "Schermresolutie" selecteren. Hier werd in plaats van een horizontale schuifregelaar een verticale schuifregelaar gebruikt om de gewenste waarde te selecteren en deze werd in de vervolgkeuzelijst op de knop "Resolutie" geplaatst. Nadat u degene hebt geselecteerd die u nodig heeft, klikt u op de knop "Toepassen".

Aanbevolen: