De Schermresolutie Wijzigen In

Inhoudsopgave:

De Schermresolutie Wijzigen In
De Schermresolutie Wijzigen In

Video: De Schermresolutie Wijzigen In

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Discussie over Israël-Palestina: De grenzen van verzet | 31 okt 2017 2023, Februari
Anonim

Het verhogen van de monitorresolutie vergroot de leesbaarheid van afbeeldingen en tekst op het computerscherm en vergroot de beschikbare ruimte op het bureaublad en in toepassingsvensters. Kleine details worden echter minder goed te onderscheiden, wat bij langdurig computergebruik niet zo'n goed effect heeft op het gezichtsvermogen en vermoeidheid. Met Windows kunt u zelf de optimale resolutie-instellingen kiezen.

De schermresolutie wijzigen
De schermresolutie wijzigen

instructies:

Stap 1

Gebruik het venster om de schermeigenschappen te wijzigen om de monitorresolutie te wijzigen. Door met de rechtermuisknop op de bureaubladruimte zonder snelkoppelingen en vensters te klikken, kunt u het contextmenu openen en dit venster openen om de weergave-instellingen te wijzigen door het item "Eigenschappen" te selecteren. De bedieningselementen voor de schermresolutie bevinden zich op het tabblad "Opties". Er is een andere manier om naar dit tabblad te gaan - via het "Configuratiescherm". Het wordt gestart door het item met dezelfde naam te selecteren in het hoofdmenu (op de knop "Start"). Klik in het configuratiescherm op de link "Vormgeving en thema's" en klik in de lijst onder het kopje "Taak selecteren" op "Schermresolutie wijzigen".

Stap 2

Selecteer de gewenste resolutiewaarde door met de linkermuisknop op de schuifregelaar in de linkerbenedenhoek van het tabblad Instellingen te klikken. Druk vervolgens op de knop "OK" of "Toepassen" en de schermresolutie wordt gedurende 15 seconden gewijzigd. Als u gedurende deze tijd uw keuze niet bevestigt door op de knop "Ja" te drukken, wordt de wijziging van de toestemming geannuleerd. Op deze manier kunt u visueel de meest optimale schermresolutiewaarde selecteren.

Stap 3

De beschreven methode wordt gebruikt in Windows XP, en in Windows Vista en Windows 7 zijn er kleine wijzigingen in deze procedure. Daarin moet u ook met de rechtermuisknop op de vrije ruimte van het bureaublad klikken en in het contextmenu is er een item "Schermresolutie", dat moet worden geselecteerd. In plaats van een horizontale schuifregelaar wordt hier een verticale schuifregelaar gebruikt om de resolutiewaarde te selecteren. Het wordt in de vervolgkeuzelijst van de knop met het label "Resolutie" geplaatst. Nadat u de gewenste waarde hebt geselecteerd, klikt u op de knop "Toepassen".

Stap 4

Als de lijst met beschikbare schermresoluties slechts enkele minimumwaarden bevat, betekent dit dat het besturingssysteem de in uw computer geïnstalleerde videokaart niet kon herkennen. In dergelijke gevallen gebruikt het systeem het standaardstuurprogramma, dat niet altijd een acceptabele beeldkwaliteit biedt. Vervang deze het beste met het programma van de installatieschijf van je videokaart.

Populair per onderwerp