De Schermresolutie Wijzigen

Inhoudsopgave:

De Schermresolutie Wijzigen
De Schermresolutie Wijzigen

Video: De Schermresolutie Wijzigen

Video: De schermweergave in Windows 8 wijzigen 2022, December
Anonim

Pc-gebruikers worden namelijk met een dergelijke situatie geconfronteerd wanneer de snelkoppelingen van mappen en programma's op het bureaublad groot genoeg of juist te klein zijn. Om de grootte van de weergegeven snelkoppeling en alle informatie in het algemeen te kalibreren, moet u de instellingen voor de schermresolutie wijzigen.

De schermresolutie wijzigen
De schermresolutie wijzigen

instructies:

Stap 1

Schermresolutie is verantwoordelijk voor functies zoals het markeren van de grenzen van de zichtbaarheid van uw monitor tijdens het surfen op internet, het bepalen van de grootte van map- en toepassingspictogrammen op uw bureaublad en het schalen van alle informatie die op de monitor wordt weergegeven. Als de site bijvoorbeeld een schermvullende weergave biedt met een resolutie van 1280 pixels, en u een resolutie van 800x600 heeft, ziet u alleen de eerste 800 pixels (van links naar rechts), om de rest van de site te bekijken, moet u moet naar de rechterkant scrollen.

Stap 2

Hoe meer u de schermresolutie instelt, hoe meer informatie u op uw monitor kunt zien. Het verhogen van de resolutie verkleint echter de schaal van de weergegeven informatie aanzienlijk. Hoe lager de resolutie die u definieert, hoe groter de grootte. Volg deze stappen om de schermresolutie te wijzigen. Klik op het bureaublad met de rechtermuisknop op een leeg gedeelte van het scherm en selecteer het menu "Eigenschappen". Vervolgens moet u overschakelen naar het tabblad parameters. Hier kunt u de schermresolutie aanpassen die voor u optimaal is.

Stap 3

Ook kan de schermresolutie worden ingesteld in het bedieningspaneel. Om dit te doen, moet u het Configuratiescherm openen via het menu Start en de categorie "Weergeven" selecteren. Verdere acties zijn absoluut identiek aan die wanneer u met de rechtermuisknop op een lege ruimte op het bureaublad klikt.

Populair per onderwerp