De Schermresolutie Wijzigen Op Windows 7

Inhoudsopgave:

De Schermresolutie Wijzigen Op Windows 7
De Schermresolutie Wijzigen Op Windows 7

Video: De Schermresolutie Wijzigen Op Windows 7

Video: De Schermresolutie Wijzigen Op Windows 7
Video: How to Change Language on Windows 7 2024, April
Anonim

De schermresolutie van een monitor in Windows-besturingssystemen is de verhouding van het aantal pixels per weergavegebied. Resolutie bepaalt in de eerste plaats de leesbaarheid van het beeld en de tekst die op het scherm wordt weergegeven. Hoe hoger de resolutie, hoe helderder het beeld. Bovendien, wanneer de schermresolutie hoog is, zijn de objecten die op het scherm worden weergegeven kleiner en kunnen daarom meer passen.

De schermresolutie wijzigen op Windows 7
De schermresolutie wijzigen op Windows 7

instructies:

Stap 1

Bevrijd uw bureaublad van actieve programma's, vensters en bestanden. Om dit te doen, sluit u ze of vouwt u ze samen. U kunt alle vensters tegelijkertijd minimaliseren door op de knop "Alle vensters minimaliseren" aan de rechterkant van de Windows-taakbalk te klikken.

Stap 2

Klik eenmaal met de rechtermuisknop op een plaats op het bureaublad die vrij is van gadgets, snelkoppelingen en gadgets.

Stap 3

Selecteer in de lijst die verschijnt de regel "Schermresolutie". Het venster "Schermresolutie" wordt geopend met daarin de basisscherminstellingen, zoals de keuze van de monitor, de resolutie en oriëntatie, evenals aanvullende parameters.

Stap 4

Een andere manier om het venster Beeldscherminstellingen te openen, is door het menu Start te openen en het Configuratiescherm te starten. In het geopende venster selecteert u de regel "Scherm" door er eenmaal met de linkermuisknop op te klikken en klikt u op de regel "Schermresolutie-instellingen" aan de linkerkant van het venster.

Stap 5

Om het gebied met scherminstellingen te openen, start u ook het menu "Start" en typt u in de zoekregel "Programma's en bestanden zoeken" de tekst "scherm". Klik in de lijst die verschijnt op de regel "Schermresolutie-instellingen" in het blok "Configuratiescherm".

Stap 6

Selecteer in het instellingenvenster de schermresolutie uit de voorgestelde lijst en klik op "Ok". In alle versies van Windows-besturingssystemen geeft de algemene lijst met resoluties de aanbevolen resolutie voor deze monitor en videokaart weer. Voor een laptopscherm met een diagonaal van 15,6 inch kan de aanbevolen resolutie bijvoorbeeld 1366x768 zijn.

Aanbevolen: