Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Wijzigen
Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Wijzigen

Video: Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Wijzigen

Video: Hoe De Schermresolutie Op Een Laptop Te Wijzigen
Video: taal wijzigen in Windows 10 2024, April
Anonim

Schermresolutie is het aantal pixels dat wordt gebruikt om het scherm te vullen. Laptopmonitoren hebben hun eigen specifieke resolutie. Het hangt direct af van de totale afmetingen van het scherm - hoogte en breedte. U kunt de beeldkwaliteit optimaliseren door de juiste monitorresolutie in te stellen in het besturingssysteem van uw laptop.

Hoe de schermresolutie op een laptop te wijzigen
Hoe de schermresolutie op een laptop te wijzigen

Het is nodig

Een beetje aandacht

instructies:

Stap 1

Eerst moet u alle geopende vensters minimaliseren, zodat alleen het bureaublad voor de gebruiker open is. Vervolgens moet u het menu oproepen door met de rechtermuisknop op het gebied van het bureaublad zonder pictogrammen te klikken.

Stap 2

Selecteer in het contextmenu dat daarna verschijnt het item "Schermresolutie", waarna een klein pictogram in de vorm van een monitor staat.

Stap 3

Nadat het configuratieschermvenster met de naam "Scherminstellingen" is geopend, wordt de weergaveselectie beschikbaar (in dit geval moet "Mobiele pc-weergave" worden geselecteerd), en is het ook mogelijk om de resolutie van het geselecteerde scherm en de richting van het beeld dat op het scherm wordt weergegeven.

Stap 4

Vervolgens moet u de schermresolutie selecteren die de gebruiker nodig heeft in de vervolgkeuzelijst genaamd "Resolutie". Om dit te doen, gebruikt u de muisaanwijzer om de schuifregelaar omhoog of omlaag te bewegen. Hoe hoger de gebruiker de schuifregelaar verplaatst, hoe hoger de schermresolutie wordt. Als u de schuifregelaar hieronder verplaatst, neemt de schermresolutie af.

Stap 5

Nu is het belangrijk om niet te vergeten op de knop "Toepassen" te klikken om de wijzigingen in Windows 7 of Windows Vista te bevestigen. Door de wijzigingen te bevestigen, slaat de gebruiker de acties op die hij eerder heeft gemaakt. Als de gebruiker vergeet op de knop "Toepassen" te klikken, worden de wijzigingen niet opgeslagen en moeten ze helemaal opnieuw beginnen.

Stap 6

Om het venster "Scherminstellingen" te sluiten, klikt u op de knop "OK". Nu kunt u beginnen met het bedienen van een laptop met een gewijzigde beeldschermresolutie.

Aanbevolen: