Hoe Het Moederbord Te Monteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Moederbord Te Monteren?
Hoe Het Moederbord Te Monteren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Monteren?

Video: Hoe Het Moederbord Te Monteren?
Video: Upgraden het moederbord vervangen 2024, Mei
Anonim

Je kunt flink besparen op de aanschaf van een computer als je alle onderdelen koopt en zelf monteert. Hier is niets bijzonder moeilijks aan. Natuurlijk moet je de tijd nemen om een beetje pc-architectuur te bestuderen. Maar je kunt zelf leren hoe je een computer in elkaar zet. Bovendien zult u in de toekomst geen problemen hebben met het vervangen van een onderdeel van uw pc. U moet beginnen met de montage door het moederbord aan de kastwand te bevestigen.

Hoe het moederbord te monteren?
Hoe het moederbord te monteren?

Noodzakelijk

  • - computerkast;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

In de wereld van computertechnologie is alles gestandaardiseerd. Dit betekent niet dat alle moederborden dezelfde vormfactor hebben. Maar er zijn bepaalde normen. Hetzelfde geldt voor computerkasten. In elk van hen is er een montagestandaard voor alle vormfactoren van moederborden.

Stap 2

Eerst moet u de kap van de computerbehuizing verwijderen. Daarna kun je hem het beste op zijn kant leggen. In deze functie is het voor jou het handigst om te werken. Op de achterkant van de behuizing is er een plaats voor het uitvoeren van de moederbordinterfaces. Plaats de kaart zo dat de interfaces naar de buitenkant van de systeemeenheid worden gebracht.

Stap 3

Kijk nu eens goed naar het apparaat. U zult zien dat er aan de zijkanten gaten zijn voor de bevestigingsschroeven. Op de computerkast zitten op dezelfde plaatsen speciale "poten" die precies passen in de gaten op het bord. Gebruik de montageschroeven om het moederbord aan de computerbasis te bevestigen. De schroeven moeten stevig worden ingedraaid, zodat het apparaat uiteindelijk goed vastzit in de systeemeenheid. Het moederbord zelf weegt wat, maar je moet er wel rekening mee houden dat er nog een videokaart, een processor en een zware radiator aan vast zitten.

Stap 4

Nu moet u de draden aansluiten die van de computerbehuizing naar het moederbord gaan. In de rechterbenedenhoek van het moederbord bevinden zich de interfaces voor het aansluiten van de aan / uit-knop, reset en harde schijf-sensor. In de buurt zijn de draden die vanaf de voorkant van de computerkast lopen. Elke draad heeft een verbindingsconnector met een inscriptie erop.

Stap 5

De handleiding van het moederbord bevat een beschrijving van elke interface. Als het diagram bijvoorbeeld Power SW zegt, betekent dit dat u tussen de draden die op de connector moet vinden waarvan Power SW ook is geschreven, en deze op deze interface moet aansluiten. Als je hem verkeerd aansluit, brandt er niets, de computer start gewoon niet op.

Aanbevolen: