Hoe Het BIOS Van Het Moederbord Te Updaten

Inhoudsopgave:

Hoe Het BIOS Van Het Moederbord Te Updaten
Hoe Het BIOS Van Het Moederbord Te Updaten

Video: Hoe Het BIOS Van Het Moederbord Te Updaten

Video: Hoe Het BIOS Van Het Moederbord Te Updaten
Video: BIOS UPDATE? Zo installeer je dat! | TechTime 2024, April
Anonim

De BIOS-flashbewerking is een nogal arbeidsintensief proces dat de grootste aandacht en bepaalde computervaardigheden vereist. We zien echter vaak de noodzaak van deze operatie voor verder correct werken met de computer. Hier is het natuurlijk beter om u tot gekwalificeerde specialisten te wenden, maar als u zeker bent van uw capaciteiten en vaardigheden, kunt u proberen het zelf te doen.

Hoe het BIOS van het moederbord te updaten
Hoe het BIOS van het moederbord te updaten

Noodzakelijk

  • - verschillende betrouwbare diskettes;
  • - een computer met een schijfstation voor optische en magnetische schijven;
  • - awdflash- en BIOS-programma's die vooraf van internet zijn gedownload.

instructies:

Stap 1

Neem een lege diskette. Plaats het in de juiste schijf, open "Deze computer". Klik met de rechtermuisknop op het pictogram "Schijf 3, 5 (A)", in het menu dat verschijnt, selecteer "formatteren". Vink in het venster Create Bootable Disk het vakje aan naast Create MS-DOS Bootable Disk. Klik na het voltooien van het formatteringsproces op de knop Sluiten.

Stap 2

Schrijf twee bestanden naar dezelfde diskette: eigenlijk het BIOS-programma, eerder gedownload van de website van de fabrikant van het moederbord, en het firmwareprogramma awdflash.exe.

Stap 3

Start je computer opnieuw op. Ga naar BIOS door op de Del-knop te drukken wanneer u deze weer inschakelt. Reset alle bestaande instellingen door de eenvoudige instructies van het systeem te volgen. Ga naar de eerste sectie en zorg ervoor dat de diskette niet standaard is uitgeschakeld. Als dit gebeurt, wijzig dan de status handmatig en zorg ervoor dat deze als eerste in de lijst met opstartprioriteiten in de tweede sectie wordt geplaatst. Controleer of BIOS-caching verboden is en schakel antivirusbescherming uit. Sla de resultaten op.

Stap 4

Start je computer opnieuw op. Tijdens het opstarten geeft het dialoogvenster aan dat er een specifieke DOS-versie is gevonden. Typ op de regel A:> _ het volgende commando: dir en druk op Enter. Er verschijnt een lijst met bestanden op de diskette, schrijf hun namen op om het werk ermee te vereenvoudigen.

Stap 5

Typ awdflash /?Bij een opdrachtprompt drukt u op Enter. Bekijk de lijst met sleutels die verschijnt, die nodig is voor verder werken met het firmwareprogramma.

Stap 6. Typ de opdracht:

A:> awdflash newbios.bin oldbios.bin / py / sy / cc / cp / cd / e

Voer een willekeurige naam in voor het nieuwe BIOS.bin-bestand.

De oude versie wordt opgeslagen op een diskette, deze zal oldbios.bin heten.

Stap 6

Wacht tot het systeem alle noodzakelijke acties heeft uitgevoerd. Het zal onafhankelijk zonder uw deelname het oude BIOS op een diskette opslaan, een nieuwe installeren en de configuratieparameters resetten. Dit duurt meestal niet meer dan 1-3 minuten. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat alle processen zijn voltooid en de oude BIOS-versie naar de diskette is geschreven, kunt u uw computer opnieuw opstarten en alle instellingen aanpassen.

Aanbevolen: