Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Vinden

Inhoudsopgave:

Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Vinden
Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Vinden

Video: Hoe Het Merk Van Het Moederbord Te Vinden
Video: Vijftien AMD X570 moederborden getest: Deze zijn het beste! 2024, April
Anonim

Als een pc-gebruiker het merk van zijn moederbord niet kent, kan hij de juiste hardware niet selecteren. Om bijvoorbeeld een videokaart te kopen, moet je weten met wat voor videokaart-aansluitinterface het moederbord is uitgerust. Het is ook onmogelijk om RAM op te halen als je niet weet welke geheugenfrequentie het moederbord ondersteunt. Als een persoon het model van zijn moederbord kent, zal hij minder problemen hebben met de keuze van componenten.

Hoe het merk van het moederbord te vinden
Hoe het merk van het moederbord te vinden

Noodzakelijk

Computer, moederbord, BIOS Agent-applicatie, TuneUpUtilities-applicatie, internettoegang

instructies:

Stap 1

Heel vaak wordt het moederbordmodel weergegeven wanneer de computer wordt ingeschakeld. Dit is de allereerste foto die de gebruiker ziet. In dit geval kunt u eenvoudig het model van uw moederbord herschrijven of onthouden.

Stap 2

Als je alle technische documentatie hebt gekregen toen je een computer kocht, zou je een boekje moeten hebben met een volledige beschrijving van je moederbord. Het model, de kenmerken en de functionaliteit. Bekijk gewoon uw moederbordmodel in deze handleiding.

Stap 3

Als u niet over zo'n gids beschikt, moet u de volgende methode gebruiken. Het zal u nauwkeurig helpen bij het bepalen van het model van het moederbord op uw computer. Zoek op internet naar de BIOS Agent-toepassing en installeer deze. Voer het programma uit en klik op de regel BIOS Info ophalen en klik vervolgens op de regel Opslaan. Alle informatie over de belangrijkste onderdelen van de computer wordt opgeslagen in een tekstbestand. Open dit bestand en kijk naar de naam van het moederbord.

Stap 4

Als u niet alleen het merk van het moederbord wilt weten, maar ook aanvullende informatie, heeft u een programma nodig dat gedetailleerde informatie over alle geïnstalleerde apparatuur laat zien. Download de applicatie TuneUpUtilities van internet en installeer deze. Start en selecteer het tabblad Problemen oplossen en klik vervolgens op Systeeminformatie weergeven, na - op de lijnsysteemapparaten. Gedetailleerde informatie over het moederbord verschijnt. De fabrikant, het model en de socketversie.

Stap 5

Als u geen toepassingen wilt installeren en niet wilt "snuffelen" in technische documentatie, opent u gewoon het deksel van de systeemeenheid nadat u de computer hebt uitgeschakeld. Voor informatie over de fabrikant en het model van het moederbord, kijk er direct naar. Deze informatie staat in grote letters aangegeven in de linker benedenhoek op het bord zelf.

Aanbevolen: