Een Voeding Starten Zonder Pc

Inhoudsopgave:

Een Voeding Starten Zonder Pc
Een Voeding Starten Zonder Pc

Video: Een Voeding Starten Zonder Pc

Video: Een Voeding Starten Zonder Pc
Video: Wat te doen bij geen signaal? 2024, Mei
Anonim

Soms is het nodig om de voedingseenheid (PSU) te starten zonder deze op de computer aan te sluiten. U wilt bijvoorbeeld de prestaties of het geluidsniveau controleren voordat u besluit het apparaat in een computer te installeren of op zoek te gaan naar een stiller model.

Een voeding starten zonder pc
Een voeding starten zonder pc

Noodzakelijk

voedingseenheid van ATX-standaard

instructies:

Stap 1

Bijna alle moderne PSU's zijn ATX-standaardeenheden. Vervolgens zullen we de procedure bekijken om zo'n voeding in te schakelen. Controleer of uw PSU voldoet aan de ATX-standaard. U kunt de relevante informatie op de behuizing van het apparaat lezen.

Stap 2

Alleen al de procedure voor het starten van een voeding zonder computer vereist naleving van bepaalde veiligheidsregels. Voordat u met de procedure begint, moet natuurlijk de voedingseenheid worden losgekoppeld van het lichtnet. Je hebt een draadje nodig, van beide uiteinden moet je een beetje isolatie strippen (enkele millimeters is voldoende).

Stap 3

Steek de stekker in het stopcontact, maar steek de stekker niet in het stopcontact. Steek vervolgens het ene uiteinde van de draad in de PS-ON-connector. Meestal past een groene draad op deze connector, maar bij goedkope Chinese voedingen kan de kleur van de draad anders zijn. Sluit het andere uiteinde van de draad aan op een van de GND (COM) connectoren (zwarte draden gaan naar hen).

Stap 4

Steek vervolgens de stekker in het stopcontact. De voeding zal beginnen te werken. Toegegeven, het is beter om het apparaat gedurende een lange tijd niet in deze modus te gebruiken, omdat het zonder belasting werkt.

Stap 5

Maar als u de ruiskenmerken van de voeding moet controleren, kan dit enige tijd duren. Sluit in dit geval meerdere apparaten aan op de PSU, bijvoorbeeld een optische drive of een harde schijf. In dit geval werkt de voedingseenheid met de belasting, daarom is het mogelijk om deze langer te gebruiken. Bovendien verkleint u op deze manier de kans op apparaatstoringen tot een minimum.

Aanbevolen: