Hoe U De Juiste Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Hoe U De Juiste Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest
Hoe U De Juiste Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U De Juiste Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U De Juiste Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Van tijd tot tijd denken computerbezitters na over het kiezen van een harde schijf. De keuze voor een nieuwe aandrijving hangt af van verschillende parameters.

Een harde schijf voor uw computer kiezen your
Een harde schijf voor uw computer kiezen your

Gebruikers denken om twee redenen vaak na over het kiezen van een nieuwe harde schijf: ten eerste kan de oude harde schijf kapot gaan en ten tweede kan er een probleem zijn met een gebrek aan ruimte voor het opslaan van gebruikersgegevens. In het eerste geval moet de harde schijf worden vervangen en is het niet de moeite waard om andere uitgangen te bespreken, maar in het tweede geval kunt u dit doen door niet de HDD te wijzigen en het besturingssysteem opnieuw te installeren, maar door een externe harde schijf of een grote flashdrive, afhankelijk van de specifieke behoeften van de computereigenaar.

Met welke parameters moet rekening worden gehouden om de juiste harde schijf te selecteren om deze op een computer te vervangen?

Volume Natuurlijk geldt: hoe meer ruimte op de harde schijf, hoe meer gegevens erop kunnen worden opgeslagen, hoe meer programma's er op de computer moeten worden geïnstalleerd. Maar we moeten niet vergeten dat er nog steeds moederborden zijn die het werken met grote harde schijven niet ondersteunen.

Interface De belangrijkste interfaces van harde schijven zijn IDE en SATA. Er wordt aangenomen dat de tweede sneller is, maar nogmaals, je moet niet meteen een SATA-harde schijf kopen, omdat niet alle moederborden een connector kunnen vinden om zo'n harde schijf aan te sluiten. IDE is een lange connector met een groot aantal pinnen (op een harde schijf); het gebruikt een platte kabel die lijkt op een breed lint voor verbinding. SATA lijkt voor de meeste waarnemers op een USB-connector, waarschijnlijk qua grootte. Voordat je een harde schijf koopt, moet je in de documentatie van je computer kijken of het mogelijk is om de geselecteerde harde schijf aan te sluiten, of gewoon op zoek gaan naar de benodigde connector op het moederbord.

Werksnelheid en vormfactor. Meestal zijn schijven met 5400 en 7200 tpm te koop. Natuurlijk, hoe hoger de rotatiesnelheid, hoe sneller de gegevens worden gelezen en geschreven naar de harde schijf. Ik moet zeggen dat er meestal schijven zijn met een snelheid van 5400 voor laptops en 7200 voor stationaire computers. Voor een stationaire computer kunt u ook die gebruiken die bedoeld zijn voor laptops.

Relatief recent zijn er SSD-harde schijven verschenen. De snelheid van hun werk is merkbaar hoger dan die van de anderen, maar de prijs voor hen is nog steeds hoog.

Prijs en merk. Betaal niet te veel voor een harde schijf om er een bekend merk op te hebben. De praktijk heeft uitgewezen dat dit geen garantie is voor een duurzame harde schijf.

Aanbevolen: