Hoe U De Juiste Schakelaar Voor Uw Huis Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U De Juiste Schakelaar Voor Uw Huis Kiest
Hoe U De Juiste Schakelaar Voor Uw Huis Kiest

Video: Hoe U De Juiste Schakelaar Voor Uw Huis Kiest

Video: Hoe U De Juiste Schakelaar Voor Uw Huis Kiest
Video: Metabo KHE 2443 klopboorhamer productvideo (NL/BE) 2024, April
Anonim

Zelfs een klein thuiscomputernetwerk moet goed georganiseerd zijn. Een van de elementen van een lokaal netwerk is een switch. Hoe kiest u de juiste voor uw huis?

Hoe u de juiste schakelaar voor uw huis kiest
Hoe u de juiste schakelaar voor uw huis kiest

Als u meerdere apparaten (computers, laptops, smart-tv's, enz.) via een bekabelde verbinding met uw thuis-LAN wilt of moet verbinden, heeft u hoogstwaarschijnlijk een schakelaar nodig. Het kan ook handig zijn voor het aansluiten van apparaten in het "smart home"-systeem, en natuurlijk voor het organiseren van een netwerk in kantoren en in productie.

De belangrijkste criteria voor het kiezen van een schakelaar

Aantal poorten

Het aantal apparaatpoorten is afhankelijk van het aantal apparatuur dat op de switch kan worden aangesloten. Voor een thuisnetwerk is het niet nodig om de grootste switch aan te schaffen, een switch met 4 - 8 poorten is voldoende.

Mogelijkheid voor apparaatbesturing

Er zijn onbeheerde switches, beheerde switches en aangepaste switches. De eerstgenoemde zijn geschikt voor het maken van kleine LAN's, bijvoorbeeld voor thuisgebruik of een klein kantoor. Complexere en duurdere modellen (beheersbaar, aanpasbaar) zijn geschikt voor het creëren van complexere, vertakte netwerken, bijvoorbeeld in een groot kantoor. Met speciale software of via de webinterface kunnen ze individuele netwerkparameters specificeren die belangrijk zijn voor de veiligheid en het comfort van de gebruikers.

baudrate

In dit geval wordt bedoeld de gegevensoverdrachtsnelheid waarmee de switchpoorten werken. Dit zijn standaardwaarden voor dit type apparaat.

Grootte MAC-adrestabel

Deze tabel wordt automatisch door de switch gebruikt en is nodig om de informatieverspreiding door het apparaat te optimaliseren.

Tegenwoordig varieert dit kenmerk voor verschillende schakelaarmodellen en bedraagt het 1000 of meer adressen. Voor een thuisnetwerk is een gadget zelfs met de minimale waarde van deze tabel geschikt, maar als het wordt geselecteerd voor een groter netwerk, is het beter om een apparaat te kiezen met een groter aantal MAC-adressen.

Wissel prijs

Afhankelijk van het aantal poorten, de beschikbaarheid van de mogelijkheid om het apparaat te configureren en te beheren, stijgt de prijs. Voor een thuisnetwerk is de eenvoudigste en goedkoopste switch geschikt.

Aanbevolen: