Hoe U Geheugen Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Geheugen Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Geheugen Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Geheugen Voor Uw Computer Kiest

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Zelf het werkgeheugen van uw computer uitbreiden | How to | Paradigit 2023, Februari
Anonim

RAM is de sleutel om uw pc snel en efficiënt te laten werken. Daarom loont het de moeite om verantwoord geheugen voor uw computer te kiezen. Dit artikel helpt u bij het kiezen van RAM voor uw computer, afhankelijk van de parameters en het processorvermogen.

Hoe u geheugen voor uw computer kiest
Hoe u geheugen voor uw computer kiest

instructies:

Stap 1

Denk aan de kracht van de processor in uw pc. Hoe krachtiger de processor en dus hoe krachtiger de computer, hoe meer geheugen hij nodig heeft.

Stap 2

Voor de juiste selectie van componenten voor het moederbord, moet u twee parameters kennen die RAM (Random Access Memory) bezit - dit zijn snelheid en volume. Snelheid wordt gemeten in MHz, volume - in MB. Voor moderne krachtige computers is het aan te raden om twee of meer geheugenkaarten aan te schaffen. Als u besluit dit advies op te volgen, koop dan boards met dezelfde parameters. Dit kan de stabiele werking van de computer garanderen. Als een bord sneller is en een ander langzamer, zal uw computer zich concentreren op zwakker RAM. Als je 1 GB RAM hebt gekocht, moet de tweede precies hetzelfde worden gekocht, niet minder.

Stap 3

Er wordt aangenomen dat een 1000 MHz-processor minimaal 512 MB RAM vereist. Bereken het benodigde volume voor deze parameter afhankelijk van de frequentie van uw eigen processor. Hoe krachtiger de processor, hoe meer RAM hij nodig heeft. Een krachtige spelcomputer heeft bijvoorbeeld 2 tot 4 GB RAM nodig.

Stap 4

Wanneer u RAM voor uw computer kiest, moet u ook weten hoe verschillende soorten geheugen verschillen - DDR, DDR II en DDR S. Ze verschillen in de eerste plaats in compatibiliteit met bepaalde modellen moederborden. DDR RAM is tegenwoordig vrij zeldzaam en is typerend voor oude computermodellen. Zoek uit welk type RAM door je moederbord wordt ondersteund, ga dan pas naar de winkel, want als je een geheugenkaart van het verkeerde type koopt, wordt deze simpelweg niet geïnstalleerd.

Populair per onderwerp