Hoe U Een Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Inhoudsopgave:

Hoe U Een Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest
Hoe U Een Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest

Video: Hoe U Een Harde Schijf Voor Uw Computer Kiest
Video: Hoe maak ik mijn schijf zichtbaar in Windows? 2024, April
Anonim

Het kiezen van een harde schijf voor een computer is voor veel gebruikers een urgent probleem. Er zijn veel modellen op de markt met verschillende kenmerken. Het apparaat moet worden geselecteerd in overeenstemming met de vereiste parameters.

Hoe u een harde schijf voor uw computer kiest
Hoe u een harde schijf voor uw computer kiest

instructies:

Stap 1

Bepaal hoeveel opslagruimte je nodig hebt. Onder de harde schijven met de minste hoeveelheid informatie zijn er modellen van 40 tot 100 GB, die beschikbaar zijn tegen een redelijke prijs. Als u echter grote bestanden moet opslaan, een grote muziekcollectie heeft of veel videobewerkingen uitvoert, heeft u een grotere schijf nodig. De optimale keuze kan modellen zijn van 500 GB tot 1 TB.

Stap 2

Controleer de compatibiliteit van de harde schijf met de rest van de pc. Als je een oude computer hebt, controleer dan de beschikbare connectoren en kabels voor het aansluiten van de harde schijf in de behuizing.

Stap 3

Vergeet niet de rotatiesnelheid van de schijf te controleren. Hoe hoger deze is, hoe sneller het apparaat informatie zal vinden en verplaatsen. Snelheid is een belangrijke factor bij het bepalen van de kosten van een apparaat. 7.200 RPM is optimaal, maar je kunt kiezen voor 10.000 RPM-modellen om hiervan te profiteren.

Stap 4

Kijk welke versie van het programma is geïnstalleerd om de gegevensverwerking tussen de harde schijf en de processor te versnellen. Oudere modellen gebruiken de IDE-modus, die vier ATA-opties (Advanced Technology Attachment) heeft: ATA33, ATA66, ATA100 en ATA133. Elk cijfer komt overeen met de informatieoverdrachtsnelheid in MB. Een groter aantal betekent een snellere gegevensoverdrachtsnelheid. Houd er rekening mee dat SATA (Serial ATA of Serial) de meest geavanceerde en efficiënte technologie is die beschikbaar is.

Stap 5

Vind informatie over de laatst uitgebrachte harde schijven in een zoekmachine. Lees recensies van klanten. Vergelijk prijzen voor apparaten in verschillende winkels.

Aanbevolen: