Een Geluidskaart Op Uw Computer Vinden

Inhoudsopgave:

Een Geluidskaart Op Uw Computer Vinden
Een Geluidskaart Op Uw Computer Vinden

Video: Een Geluidskaart Op Uw Computer Vinden

Video: Een Geluidskaart Op Uw Computer Vinden
Video: Windows 10 detecteert geen hoofdtelefoon wanneer deze is aangesloten 2024, Mei
Anonim

Naast de centrale processor - het belangrijkste computerapparaat van de computer - bevat het ook extra processors die zijn ontworpen om de resultaten van het werk van de hoofdcomputer om te zetten in afbeeldingen en geluid. Deze ondersteuningssystemen kunnen zich ofwel op afzonderlijke uitbreidingskaarten bevinden of deel uitmaken van de moederbordchipset die ook de hoofdprocessor bevat.

Een geluidskaart op uw computer vinden
Een geluidskaart op uw computer vinden

Noodzakelijk

kruiskopschroevendraaier of AIDA64-programma

instructies:

Stap 1

U moet de geluidskaart zelf zoeken, dat wil zeggen een apart bord met daarop geïnstalleerde microschakelingen, op dezelfde plaats waar het moederbord zich bevindt - in de meeste gevallen zijn alle uitbreidingskaarten in de connectoren geïnstalleerd. Om toegang te krijgen tot het desktop-moederbord, verwijdert u het linkerpaneel van de systeemeenheid. Doe dit door de twee schroeven aan de achterkant van het chassis los te draaien met een kruiskopschroevendraaier waarmee de zijkant van het chassis eraan vastzit.

Stap 2

Het moederbord wordt meestal verticaal geplaatst, langs de rechterkant van de behuizing - vanaf de linkerkant bekijk je het van bovenaf. Uitbreidingskaarten worden in de sleuven loodrecht op dit bord geplaatst, zodat hun sleuven voor het aansluiten van externe apparaten (luidsprekers, monitor, enz.) zich in de openingen op het achterpaneel bevinden. Zoek een geluidskaart tussen deze uitbreidingskaarten.

Stap 3

Het is waarschijnlijk dat het er niet zal zijn - de meeste moderne moederborden hebben ingebouwde microchips voor geluidsverwerking en hebben geen aparte geluidskaart nodig. U kunt het type en de versie van zo'n geïntegreerde geluidsprocessor vinden door de markering van de bijbehorende chip op het moederbord.

Stap 4

Het is niet nodig om de systeemeenheid te openen als u alleen informatie nodig heeft over een afzonderlijke of ingebouwde geluidskaart die in uw computer is geïnstalleerd. Dit kan programmatisch worden gedaan - bijvoorbeeld met behulp van het AIDA64-programma, dat een enorme hoeveelheid nuttige informatie biedt over de hardware die in de computer is geïnstalleerd, de instellingen die door de computer worden gebruikt en de huidige status.

Stap 5

Zoek naar informatie over de geluidskaart in de sectie met de titel "PCI / PnP Audio" in de sectie "Multimedia" van het toepassingsmenu. Een regel met gegevens over de geluidsprocessor die in het moederbord is ingebouwd, kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien: Realtek ALC1200 @ ATI SB700 - High Definition Audio Controller, PCI. Dit betekent dat de moederbord PCI bus wordt gebruikt door een ATI SB700 High Definition geluidsprocessor met een Realtek ALC1200 driver.

Aanbevolen: