Hoe Installeer Ik Een Stuurprogramma Op Een Geluidskaart

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Stuurprogramma Op Een Geluidskaart
Hoe Installeer Ik Een Stuurprogramma Op Een Geluidskaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Stuurprogramma Op Een Geluidskaart

Video: Hoe Installeer Ik Een Stuurprogramma Op Een Geluidskaart
Video: This is How to get the Soundblaster 5.1 card to function in Windows vista - 7 - 8 u0026 10 (LINK) 2024, April
Anonim

Geluidskaarten vallen in drie hoofdcategorieën: geïntegreerde chips, uitbreidingskaarten die in PCI-slots kunnen worden gestoken en externe apparaten. Gebruik het juiste type stuurprogramma's om ervoor te zorgen dat uw hardware soepel blijft werken en de vereiste functies uitvoert.

Hoe installeer ik een stuurprogramma op een geluidskaart
Hoe installeer ik een stuurprogramma op een geluidskaart

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het type geluidskaart dat in uw computer wordt gebruikt. Uiteraard is het USB-bord gemakkelijk te herkennen. Het wordt buiten de computerbehuizing geïnstalleerd en wordt aangesloten op de USB-interface. Als u dit type adapter niet gebruikt, opent u de behuizing van de systeemeenheid.

Stap 2

In het geval dat de poorten van de geluidskaart direct zijn aangesloten op het moederbord van de computer, heb je te maken met een geïntegreerde chip. Als er een extra apparaat wordt aangesloten op het PCI-slot van het moederbord, wordt er een discrete geluidskaart in de pc geïnstalleerd. Schrijf de naam van haar model op.

Stap 3

Zet uw computer aan en activeer uw internetverbinding. Start een webbrowser en open de ontwikkelaarssite van het moederbord of de geluidskaart. Zoek stuurprogramma's voor deze apparaten. In het eerste geval hoeft u alleen de stuurprogramma's voor het geïntegreerde bord te downloaden en in het tweede geval de volledige set van de voorgestelde bestanden.

Stap 4

Nadat de stuurprogramma's zijn gedownload, opent u het menu Deze computer. Klik op de knop Systeemeigenschappen en selecteer de koppeling Apparaatbeheer. Selecteer na het openen van de lijst met aangesloten apparatuur de categorie "Geluidsapparaten". Dubbelklik met de linkermuisknop op de naam van de geluidskaart.

Stap 5

Open de categorie Drivers en klik op de knop Bijwerken. Selecteer in het volgende venster de modus "Zoeken naar stuurprogramma's op deze computer". Nadat u het verkennermenu heeft gestart, selecteert u de map waarin u de bestanden hebt opgeslagen die van de site zijn gedownload.

Stap 6

Start uw computer opnieuw op nadat u de stuurprogramma's hebt geïnstalleerd. Als u het installatiebestand hebt gedownload, wat vaak het geval is bij het configureren van Realtek-geluidskaarten, voert u het opgegeven bestand uit. Installeer software die is ontworpen om uw geluidskaart te bedienen en start uw pc opnieuw op.

Aanbevolen: