Verborgen Bestanden En Mappen: Hoe U Ze Op Uw Computer Kunt Vinden

Inhoudsopgave:

Verborgen Bestanden En Mappen: Hoe U Ze Op Uw Computer Kunt Vinden
Verborgen Bestanden En Mappen: Hoe U Ze Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Verborgen Bestanden En Mappen: Hoe U Ze Op Uw Computer Kunt Vinden

Video: Verborgen Bestanden En Mappen: Hoe U Ze Op Uw Computer Kunt Vinden
Video: Verborgen bestanden en mappen weergeven op Windows 10 2024, Mei
Anonim

Het Windows-besturingssysteem verbergt bestanden en mappen die belangrijk zijn voor de normale werking van een onvoorbereide gebruiker. De instellingen om deze optie uit te schakelen zijn echter aanwezig in het besturingssysteem. Er zit ook een instelling in die de weergave van alle bestanden met het geactiveerde kenmerk "verborgen" omvat.

Verborgen bestanden en mappen: hoe u ze op uw computer kunt vinden
Verborgen bestanden en mappen: hoe u ze op uw computer kunt vinden

instructies:

Stap 1

Dubbelklik op de snelkoppeling "Deze computer" op het bureaublad van het besturingssysteem Windows 7. Als u deze versie van het besturingssysteem hebt, maar er is geen snelkoppeling, druk dan op de toetsencombinatie WIN + E. Beide methoden zijn ontworpen om Explorer te starten, dat fungeert als managerbestanden. Aan de linkerkant van de interface moet u op de knop "Organiseren" klikken, waaruit een lijst zal verdwijnen met het item "Mapopties" dat u nodig hebt - selecteer het. Het resultaat is de lancering van de OS-component, die toegang geeft tot de mapinstellingen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Weergave" van dit onderdeel en zoek in de lijst "Aanvullende parameters" de regel met de tekst "Verborgen bestanden en mappen". Om alle beperkingen op de weergave van bestanden te verwijderen, in de eigenschappen waarvan het kenmerk "verborgen" is geactiveerd, moet u het vakje aanvinken dat is gekoppeld aan het item "Verborgen bestanden, mappen en stations weergeven". En om de beperking op de weergave van systeembestanden te verwijderen, moet u de regel "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" uitschakelen.

Stap 3

Klik op de knop "OK" om uw wijzigingen vast te leggen.

Stap 4

Als u Windows XP gebruikt, zal het starten van Verkenner op dezelfde manier de knop "Organiseren" niet vinden in de interface. In plaats daarvan moet u het gedeelte "Extra" in het programmamenu openen en daar de regel "Mapopties" selecteren - in deze versie kunt u op deze manier hetzelfde onderdeel openen dat toegang geeft tot de weergave-instellingen van de map.

Stap 5

Ga naar het tabblad "Bekijken". Hier is de procedure hetzelfde in beide versies van besturingssystemen - zoek het item "Verborgen bestanden en mappen weergeven" in de lijst "Geavanceerde opties" en plaats er een vinkje naast. Voer vervolgens de omgekeerde bewerking uit met betrekking tot het item "Beveiligde systeembestanden verbergen (aanbevolen)" - schakel het selectievakje ernaast uit. Klik vervolgens op de knop "OK" om de wijzigingen vast te leggen.

Stap 6

Gebruik Verkenner om bestanden en mappen te vinden die eerder verborgen waren. U kunt ook de functie "Zoeken naar bestanden" in het hoofdmenu van het systeem gebruiken op de knop "Start".

Aanbevolen: